Що робити, якщо забули код до замка на валізі?

Чи траплялося Вам коли-небудь спостерігати картину, як на багажній стрічці транспортера лежить чиясь розкрита валіза, весь її вміст виглядає назовні, а поруч власник метушливо збирає розкиданий одяг? Або, можливо, Ваші приятелі розповідали, що після перельоту вже вдома виявили пропажу цінних речей з дорожньої сумки?

На жаль, подібні історії трапляються все частіше. Про багажну мафію, що орудує у великих аеропортах у всьому світі, ходять легенди. Звичайно, ніщо не зупинить спраглого запустити свою брудну руку в чужу сумку. Але в наших силах створити цим нехорошим людям перешкоди.

Ось чому компанія «Samsonite» облаштовує дорожні аксесуари спеціальними замками. Вони захищають валізу з кодовим замком від випадкового розкриття під час транспортування і зменшують ймовірність зіткнутися з крадіжками в аеропорту.

Які види замків існують.

При візуальному огляді не важко визначити, до якого класу належить пристрій на Вашій валізі. Насправді їх існує не так вже й багато:

  • кодові (мають зазвичай 3-4 обертових барабана з цифрами від 0 до 9);
  • на ключах (відкриваються і закриваються поворотом ключа в спеціальній свердловині).

Немає однозначної відповіді на питання, який тип замка варто вибирати. Справа в тому, що ключі можуть загубитися, а код забутися. Тут уже кожен орієнтується на власні здібності. Але безпристрасна статистика продажів говорить про те, що кодові замки у покупців користуються великим попитом.

За мобільністю існує наступна класифікація:

  • навісні (з'ємні, протягується через спеціальні отвори на бігунках);
  • стаціонарні (вбудовані у валізу, зазвичай розташовані збоку або зверху виробу; нікуди не загубляться, так як надійно вмонтовані в корпус).

Валіза Samsonite з кодовим замком TSA

У свою чергу, конфігурація дозволяє розділити навісні замки на пристрої з:

  • металевою петлею (замикають тільки один відсік дорожнього аксесуара);
  • гнучким плетеним дротяним тросом (відмінний варіант для бажаючих закрити всі кишені сумки одночасно).

Що стосується стаціонарних замків, вони також бувають двох видів:

  • опуклі (використовуються в базових моделях, більш схильні до механічного впливу при навантаженні / розвантаженні багажу);

Валіза з поверхневим замком Samsonite

  • плоскі (краще захищені від ударів, так як не виступають над поверхнею корпусу, а також є максимально складними в плані розкриття).

Валіза з втопленим в корпус замком

Вмонтовані замки використовуються практично на всіх сучасних моделях валіз «Samsonite». Аеропортним злодіям і недоброчесним покоївкам доведеться немало повозитися з таким пристроєм. Тут не спрацює метод з кульковою ручкою, яка, безумовно, роз'єднає зубці блискавки. Та й швидко закрити відсік валізи з метою замести сліди злочину вже не вийде, так як бігунки надійно зафіксовані на корпусі дорожнього аксесуара.

Але що робити, якщо забули код на валізі, а доступ до вмісту аксесуара потрібен вже зараз? Спеціально для Вас розкриємо невеликі секрети. Тільки тссс ... Нікому!

Як відкрити замок на валізі: методи.

Найнадійнішим способом, як відкрити валізу, якщо забули код, безумовно, є відвідування сервісного центру, де кваліфікований фахівець в лічені секунди вирішить Вашу проблему, не зашкодивши цілісності виробу. Там же на місці майстер може обнулити код або допоможе виставити нову комбінацію, яка більше не загубиться у просторах розуму.

Але що робити, якщо неприємність трапилася за кордоном або з якихось причин поїздка в сервісний центр в даний момент неможлива? Зневірятися не потрібно. Запасіться терпінням, виділіть трохи вільного часу і приступайте до будь-якого із зазначених нижче способів, як відкрити валізу з тризначним кодом:

  • «метод підбору» - як зрозуміло з назви, полягає в підборі комбінації. Як відкрити кодовий замок на валізі цим методом? Для початку виставіть всі барабани на нулі (заводський код, який використовується більшістю виробників) і натисніть на кнопку відкриття. Якщо дива не сталося, спробуйте перебрати всі можливі комбінації, які Ви могли використовувати. Зазвичай люди намагаються вводити не випадковий набір цифр, а якесь значуще число. Наприклад, дату народження, номер квартири або машини, цифри мобільного. Якщо і це не допомогло, повертайтеся до нулів і починайте крутити барабани з кроком в одну позицію. Тобто набирайте 001, натискайте кнопку відкриття, потім 002, 003 і так до 999. На потрібній комбінації кнопка піддасться, і валіза відкриється. За часом цей метод зазвичай займає не більше години.
  • «екстремальний» - суть методу полягає в пошкодженні замка. Якщо він навісний, спробуйте роз'єднати зубці блискавки за допомогою кулькової ручки або будь-якого гострого предмета. Перекусити петлю можна ножицями по металу або кусачками. З вбудованою конструкцією спробуйте впоратися за допомогою викрутки, трохи разігнувши кріплення на бігунках і вивільнивши останні від зафіксованих в замку елементів. Використовуйте цей спосіб лише в крайньому випадку, оскільки вона неминуче тягне за собою ремонт виробу.

У підсумку хочеться нагадати, що навіть закритий на замок дорожній аксесуар - це не сейф. Якщо захочуть вкрасти - зламають або віднесуть разом з валізою. Тому не здавайте в багаж цінні речі, ювелірні прикраси, техніку і гроші. Всі дорогі предмети по максимуму намагайтеся пронести в ручній поклажі на борт літака.

Але для заспокоєння душі і для захисту від випадкового розкриття все ж закривайте свої валізи на замки. І якщо не знаєте, який код вибрати, використовуйте якесь значуще число. Те, що навіть в екстреній ситуації не вилетить з голови.

В процесі установки коду чітко дотримуйтесь інструкції, інакше неправильна послідовність дій призведе до небажаного результату. Запишіть або сфотографуйте на камеру мобільного телефону нову цифрову комбінацію. А коли захочете скинути або змінити код на замку, не забудьте оновити ці дані.

І пам'ятайте, що, купуючи продукцію компанії «Samsonite», Ви завжди можете розраховувати на якісне сервісне обслуговування, в якій би точці земної кулі це не знадобилося.

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.