Пластикові валізи - як обрати?

Мабуть, немає такої людини, яка не мріє про відпустку і пов'язану з нею майбутню подорож. І ось настає довгоочікуваний момент: квитки на руках, готель заброньовано, обновки куплені, фотоапарат заряджений. Залишилося лише упакувати все в улюблену валізу і з розкритими очима і серцем бігти назустріч новій пригоді. Але що робити, якщо Ваш старий предмет багажу морально застарів, пошарпався або взагалі став непридатним? Звичайно ж, необхідно негайно відправитися в найближчий магазин «Samsonite» за надійною валізою.

Світова тенденція продажів говорить про те, що, обираючи між м'яким і твердим багажем, люди все частіше зупиняються на другому варіанті. Розглянемо докладніше, з чим це пов'язано і як вибрати пластикову валізу.

Особливості пластикових валіз

Незалежно від колекції та розміру будь-яка модель твердого багажу «Samsonite» розділена на дві частини (частіше ідентичні), з'єднані між собою блискавкою або механічними засувками і закриваються на кодовий замок з функцією TSA. Використання блискавки як з'єднувального елемента зменшує вагу виробу. А конструкція на засувках має високу жорсткість і герметичність, тому стане вдалим варіантом для перевезення крихких предметів.

валізи з кодовим замком

Переважна більшість виробів оснащені чотирма безшумними і стійкими до стирання поліуретановими колесами (одинарними або подвійними) на металевих підшипниках або рухомій металевій осі з кутом обертання в 360 °. Одинарное колесо за вагою легше, а подвійне має велику площу зщеплення з поверхнею, завдяки чому відчувається більш м'який хід.

Одинарні та подвійні колеса Samsonite

Механічні телескопічні ручки виготовлені з металу (частіше з алюмінію) і мають П-або Т-подібну форму. Обидва варіанти комфортні у використанні, але, крім зовнішньої відмінності, кожному властиві особливості. Так, одинарна ручка важить менше і займає мінімум внутрішнього простору. Подвійна ж забезпечує більш надійну фіксацію розміщеного на валізі аксесуара у вигляді сумки або рюкзака.

Механичні ручки Samsonite

Що стосується внутрішнього наповнення, тут можна виділити такі типи твердого багажу:

  • з підкладкою або без неї (тканинна підкладка додає виробу комфорту, а її відсутність полегшує внутрішню чистку валізи);

Валізи Samsonite з підкладкою і без

  • класична (кишеня для дрібниць, тканинна перегородка в одній частині і фіксуючі ремені в іншій) або більш комфортна організація (наявність додаткових відсіків і кишень, чохлів для взуття і білизни підвищує зручність, але збільшує вагу і ціну виробу);

Валізи Samsonite зсередини

  • наявність або відсутність кишені для ноутубуку (інших гаджетів) і документів (для бізнес-поїздок);

Бізнес-валіза Samsonite зсередини

  • з розширенням або без можливості збільшення обсягу.

Валізи Samsonite з розширенням і без

Для виробництва своєї продукції компанія «Samsonite» використовує такі види пластика:

  • полікарбонат;
  • поліпропілен;
  • плетений поліпропілен.

Відразу уточнимо, що будь-який з перерахованих вище матеріалів надійний, міцний, стійкий до перепаду температур і вигорання (при контакті з прямими сонячними променями). Не важливо полікарбонат або поліпропілен ви оберете для валізи, ваш багаж буде у безпеці. Але відмінності між ними, все ж, є, тому розглянемо докладніше кожен вид і як вибрати валізу з пластику, що підходить для Вас.

Основними характеристиками полікарбонату вважаються легкість і достатня гнучкість. Для нього властиве поверхневе фарбування, тобто подряпини, що з'являються під час завантаження / розвантаження багажу, будуть відрізнятися за кольором від решти виробу.

Пластикові валізи Samsonite

Поліпропілен – більш щільний і, відповідно, більш важкий матеріал. Для нього характерні відносно низька гнучкість і висока жорсткість, що дозволяє виготовити з нього міцну пластикову валізу, яка здатна витримати будь-які навантаження.. Технологія виробництва поліпропілену відрізняється тим, що гранули пігменту додаються вже на етапі плавлення, забезпечуючи стійке однорідне фарбування. Тому подряпини на поліпропілені за кольором не відрізняються від всього виробу, а виглядають як невеликі потертості або борозенки.

Пластикові валізи Samsonite

І, нарешті, плетений поліпропілен - це інноваційний матеріал, що відрізняється від інших максимальною ударостійкістю, витривалістю до різких перепадів температур і неймовірною легкістю. Він не боїться деформацій і є найбільш стійким до появи подряпин. Це найкращий вид пластику, що володіє топовими характеристиками. Його єдиним мінусом можна назвати високу ціну, яка, до речі, окупається після певної кількості поїздок, адже з такою легкою валізою більше не варто боятися за перевищення вагових норм в аеропорту.

Пластикові валізи Samsonite

Основні переваги пластика перед тканиною:

  • жорсткий каркас (тендітні предмети, одяг і взуття краще захищені від механічного впливу);
  • практичність (легкість в догляді за поверхнею, яка швидко очищається за допомогою мильного розчину і губки);
  • зручна внутрішня організація (завдяки особливості конструкції у Вас є можливість грамотно розсортувати речі);
  • максимальна вологостійкість;
  • привабливий зовнішній вигляд.

Недоліки пластикових валіз:

  • вага (якщо розглядати один ціновий сегмент, тканинний багаж зазвичай легше);
  • відсутність зовнішніх кишень (за винятком бізнес-серій, в яких передбачено відділення для документів і персональної техніки);
  • схильність до появи подряпин;
  • недоступність ефекту «безрозмірності» (жорсткий корпус не розтягується в сторони, як у м'яких валіз);
  • ціна (якщо говорити про ультра-легкі вироби з плетеного поліпропілену).

І ось Ви вже визначилися з колекцією, яка відповідає всім побажанням. Залишилося тільки обрати розмір і колір нової валізи. За висотою класифікація виглядає таким чином:

  • ручна поклажа S (до 55см у висоту; використовується для поїздок тривалістю в кілька днів або як компаньйон для великої валізи);
  • середня M (до 70см; є хорошим варіантом для подорожі тривалістю в тиждень-півтора для однієї або двох осіб);
  • велика L (до 80см; підходить для сімейної поїздки тривалістю до двох тижнів);
  • дуже велика XL (понад 80 см; відмінний варіант для тривалого відрядження, переїзду, перевезення великогабаритних предметів, а також підійде студентам, які навчаються за кордоном. Але з валізами такого розміру часто трапляється переліміт за вагою через їх велику місткість).

Візміть до відома, що, чим яскравіше забарвлення валізи, тим швидше його можна знайти на конвеєрній стрічці. А в разі втрати багажу буде набагато легше пояснити працівникам аеропорту, як він виглядав. Це значно підвищує шанси повернути загублений дорожній аксесуар. А в плані помітності подряпин і потертостей виграшними є світлі відтінки.

Скільки важить пластикова валіза

Вага пластикової валізи залежить від її розміру та матеріалу виготовлення. В середньому, вага порожньої пластикової валізи становить:

  • Невеликий (до 40 літрів): від 1 до 3 кг.
  • Середня (40-69 літрів): від 3 до 5 кг.
  • Великий (70-100 літрів): від 4 до 6 кг.

Валіза з полікарбонату, як правило, важить менше, ніж валіза з поліпропілену. Це з тим, що полікарбонат є легшим матеріалом.

І пам'ятайте, що хоч би яким був Ваш вибір пластикової валізи, будь-який виріб «Samsonite» подарує максимум комфорту в переміщенні, задоволення у використанні і підкреслить індивідуальність свого власника.

Подорожуйте з легкістю!

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.