П'ять порад щодо вибору парасольки

Хто з нас не любить теплу пору року? Мабуть, кожний чекає настання весни з якимось внутрішнім трепетом і надією. Природа оживає, зимова сірість змінюється яскравими фарбами, повітря наповнюється п'янкими ароматами свіжої зелені і квітів. Після холодних снігових буднів навіть прогулянка під весняним дощем приносить задоволення.

Звичайно, це можливо лише в тому випадку, коли з собою є легка та якісна парасолька від Samsonite. Але якщо Ви ще не стали власником цього аксесуару або саме втратили вірного супутника в негоду, не засмучуйтесь - ми підкажемо, як вибрати парасольку, яка прослужить Вам довгі роки. Достатньо всього лише відвідати фірмовий магазин нашої мережі і вибрати потрібну модель, що відповідає всім Вашим вимогам.

Які види парасольок бувають.

Щоб визначитися з підходящим варіантом, давайте детально розглянемо, в чому полягають основні відмінності. Адже рідко кому вдається не розгубитися в сучасному різноманітті моделей і кольорів.

Залежно від вбудованого механізму виділяють такі види парасольок:

  • напівавтомат (розкривається натисканням на кнопку, а закривається вже вручну);
  • автомат (відкривається і закривається натисканням на спеціальну кнопку, максимально комфортна, має сильний натяг купола);

Червона парасолька Samsonite

  • механічна (процес відкриття / закриття відбувається вручну, менш зручна у використанні, але найбільш «живуча» конструкція з усіх).

Чорна парасолька в горошок Samsonite

Яка парасолька краще автомат або напівавтомат або механічна

Відповідь на це питання залежить від ваших особистих уподобань та потреб.

Автоматичні парасольки повністю розкриваються та закриваються при натисканні однієї кнопки. Це робить їх дуже зручними у використанні, особливо у вітряну погоду або коли ви поспішаєте. Однак автоматичні парасольки зазвичай дорожчі за механічні та напівавтоматичні, і вони можуть бути менш надійними, оскільки в них більше рухомих частин.

Напівавтоматичні парасольки розкриваються автоматично, але для їх закриття необхідно вручну засунути стрижень. Це робить їх надійнішими, ніж автоматичні, але менш зручними у використанні.

Механічні парасольки повністю розкриваються та закриваються вручну. Вони є найнадійнішими та довговічнішими, але й не найзручнішими у використанні.

У зібраному стані розміри парасольок від дощу бувають такі:

  • компактна (часто плоскої форми, має не менше трьох складань);
  • середня (з повноформатною ручкою і діаметром купола більше одного метра);
  • велика (тростина або сімейна складана парасоля з розміром купола більше 130 см).

За призначенням парасолі можна розділити на такі групи:

  • жіноча (яскраве забарвлення, менший діаметр, компактний розмір, незначна вага);

Жовта парасоля Samsonite

  • чоловіча (чорного або будь-якого іншого темного кольору з великим куполом, часто має ручку у формі гачка);

Чорна парасолька Samsonite

  • дитяча (строкаті кольори, мінімальна вага, простота у складанні, невеликий розмір).

Дитяча кольорова парасоля Samsonite

 

 

За типом складання:

  • класична (при закритті мокра сторона залишається зовні);
  • автомобільна (через особливості конструкції часто іменована парасолькою зворотного складання, так як закривається вологою стороною всередину, а суха опиняється зовні, тому її можна сміливо класти на сидіння).

Автомобільна парасоля Samsonite

Особливості, надійність та відмінність механізмів.

Так все ж, на яку конструкцію слід звернути увагу? Тут важливо розуміти: чим компактніше розмір парасольки в складеному вигляді, тим менше її діаметр і тим більша кількість складань використовується.

Від легкого дощу захистить навіть невелика механічна модель з шістьма спицями. Такий аксесуар незамінний в подорож, так як практично не займає корисного місця всередині валізи. А завдяки мінімальній вазі навряд чи стане причиною небажаного перевантаження, виявленого в аеропорту. Це також ідеальний варіант для носіння усередині невеликої повсякденної сумки.

У той же час для злив, які йдуть в компанії з поривами вітру, краще використовувати більш потужні моделі з великою кількістю спиць і куполом значних розмірів. Перевагу варто віддати тростині, яка не має додаткових складань, або добре натягнутому повному автомату, діаметр якого значно перевищує ширину плечей власника.

Парасоля-тростина Samsonite

Звичайно, така парасолька більш громіздка і важка в порівнянні з механічною, але її конструкція надійніше захищає від промокання під косим зливовим дощем.

Яким матеріалам у формі купола віддати перевагу?

З механізмами і розмірами Ви вже визначилися. Залишилося розібратися, з чого зроблені ультра-легкі парасольки «Samsonite» і яким чином виробникові вдалося поєднати надійність з невагомістю моделей.

Для пошиття купола використовується надміцна легка синтетична тканина - поліестер з тефлоновим просоченням, яка запобігає промоканню парасольки з внутрішньої сторони. Завдяки їй дощові краплі швидко скочуються, не затримуючись на поверхні аксесуара. Після використання закриту парасольку досить струсити кілька разів, щоб видалити залишки вологи. Як підсумок, час, необхідний для повного висихання виробу, скорочується в рази.

Що стосується каркаса, він найчастіше виконаний з легкого та міцного металу - алюмінію. Спиці всіх сучасних моделей повністю або частково виготовлені з гнучкого пластику. Дана система називається «антивітер».

Спиці парасолі Samsonite

Завдяки їй можна не боятись, що парасолька постраждає навіть від невеликого урагану. Адже пружні пластикові спиці можуть вигинатися в протилежний бік, не деформуючись. Чого не скажеш про важкі сталеві конструкції, які не мають гнучкості та стійкості до складних погодних умов.

Завжди звертайте увагу на закруглення країв купола. Чим ближче він за формою нагадує капелюшок гриба і чим більше в ньому спиць, тим сильніше натяг матеріалу і тим кращі захисні властивості виробу.

Важливими є довжина і форма ручки. Повноформатна рукоятка, на відміну від плоскої, комфортніше і надійніше розміщується в кисті власника. Але при цьому вона часто позбавляє парасольку компактності і додає аксесуару зайві 100-150 грам ваги.

Рукоятка парасолі Samsonite

Приємним бонусом стане наявність на ручці спеціального гумового покриття, що перешкоджає ковзанню. Любителям вінтажних речей рекомендуємо звернути увагу на моделі з дерев'яними ручками.

Підсумкові рекомендації для того, як вибрати парасольку:

  1. Якщо вибір парасольки стоїть між брендовими аксесуарами та їх дешевими безіменними аналогами, завжди зупиняйтеся на продукції компанії «Samsonite». Це хороша інвестиція в майбутнє, адже наші вироби проходять найжорстокіші випробування, а тому «виживають» в самих екстремальних умовах.
  2. Для початку визначтеся з розміром і механізмом парасольки. У поїздці і повсякденному носінні «про всяк випадок» незамінними будуть плоскі моделі з мінімальною вагою і розмірами. Автомати ідеально підійдуть для випадків, коли прогулянки під дощем не уникнути, так як вони розкриваються і закриваються протягом долей секунди, мають хороше натягнення і часто наділені великим куполом. Палиця - найнадійніший вид парасольки, її єдиним мінусом можна вважати великогабаритність. Це вибір джентльменів, готових укрити від дощу не тільки себе, але і свою супутницю.
  3. Далі обирайте колір. Парасолька, як і будь-який інший аксесуар, впливає на візуальне сприйняття оточуючими смаку і стилю власника. Якщо в гардеробі переважають класичний одяг і взуття, доречними будуть спокійні кольори і натуральні відтінки. Безпрограшним варіантом для чоловіка стане темна / чорна однотонна парасолька з великим діаметром купола. Молодим же дівчатам легкості додадуть яскраві модні кольори. І не забувайте про один маленький секрет: під світлою парасолькою небо вже не здається таким сірим і похмурим.
  4. Купуйте моделі з антивітром і тефлоновим покриттям. Це дуже надійна і практична конструкція, яка не створить стресової ситуації під час дощової вітряної погоди і буде вірно служити роками.
  5. Якщо Ви щасливий власник автомобіля, загляньте в магазин за інноваційною парасолькою зворотного складання. ЇЇ зручно закривати, сидячи в машині. І такий аксесуар не залишить мокрого сліду на сидінні.

У будь-якій погоді можна побачити свою красу. Дощ не повинен вносити корективи в плани і псувати настрій. Не ставте життя на паузу. Просто дозвольте компанії Samsonite в черговий раз подбати про Ваш комфорт і імідж.

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.