Сумки для спорту і відпочинку: які вони?

Для тих хто вважає за краще вести активний спосіб життя, неодмінно знадобиться такий аксесуар, як сумка для спорту і відпочинку. У ній вміститься все необхідне для прогулянки або інтенсивного тренування. А при необхідності вона зможе замінити собою невелику валізу, яку можна взяти в поїздку.

Різновиди сумок для спорту і відпочинку

Сумка для спорту і відпочинку на samsonite.ua

Залежно від того, куди ви прямуєте і які цілі перед собою ставите, можна виділити кілька різновидів цих аксесуарів. Серед них:

  • рюкзак - зручний і функціональний, фіксується на спині за допомогою лямок і звільняє руки; виробники випускають моделі різних форм і розмірів, починаючи від невеликих міських і закінчуючи туристичними;
  • спортивна сумка - велика і містка, має одне або кілька відділень; дозволяє носити з собою змінне взуття, спортивне взуття, рушник, перекус, а також весь необхідний інвентар для спорту;
  • поясна сумка - невелика, легка, ідеальна для нетривалих прогулянок або ранкових пробіжок;
  • вікендер - об'ємний бочонок, який дозволить зібрати все необхідне як для походу в спортзал, так і для виїзду на відпочинок на пару днів;
  • валіза - її складно назвати сумкою, проте, якщо ви зібралися відпочивати поза домом протягом 5-7 днів, він вам стане в нагоді; туди зможе поміститися все необхідне для тривалої подорожі.

Існують і інші види повсякденних сумок, такі як месенджери або слінги. Але вони не дуже місткі і підійдуть скоріше для виконання повсякденних справ, ніж для активного способу життя і нетривалих поїздок.

Розміри

Залежно від різновиду сумки можуть бути і розміром з невеликий гаманець, і вельми об'ємні. Детальніше зупинимося на розмірах великих спортивних сумок. Адже саме розмір принципово важливий для тих, хто не пропускає тренування і повинен носити з собою всі необхідні речі.

Обсяг стандартної спортивної сумки становить 30-91 літр. Її висота може варіюватися в межах 44-70 см, ширина - 34-35 см, а глибина - 18-29 см.

Проста спортивна сумка, з якої зазвичай ходять в спортзал, рідко досягає місткості більше 45 літрів. Вона може мати різну форму, а конкретні розміри і габарити вибираються в залежності від того, що саме необхідно мати при собі спортсмену.

Іноді потрібно взяти з собою тільки кросівки і пляшку з водою. Тоді може знадобитися сумка для взуття. Стандартні її габарити - 40 × 33 см. При цьому аксесуар має невелику товщину і обсяг.

Велика сумка на коліщатках, що нагадує міні-валізу, може мати обсяг 70 літрів і вище. Її рідко використовують в повсякденному побуті. Це скоріше місткий варіант для виїзних заходів.

Круглі сумки теж випускають різні, щоб кожен міг підібрати собі по стилю і потребам. Найменші мають діаметр близько 8 см і довжину близько 23 см. Найбільші моделі можуть досягати 30 см в обхваті і бути довжиною до 60 см.

Популярні кольори

Дорожня сумка на samsonite.ua

Як правило, спортивні сумки роблять не дуже мазкими. Фаворити - чорний і сірий. Хоча любов до незвичайних кольорових сполучень і яскравим рішенням привела до того, що дизайнери почали випускати сумки найрізноманітніших кольорів: синього, блакитного, червоного і навіть білого.

Використання високоякісних матеріалів полегшує догляд за таким виробом і дозволяє з легкістю очистити його від різного роду забруднень.

Як вибрати спортивну сумку?

Вибираючи цей аксесуар, необхідно враховувати такі критерії, як:

  • матеріал - він повинен бути досить міцним, при цьому легко чиститись;
  • якість пошиття - особливу увагу слід приділяти зонам, максимально схильним до навантажень;
  • фурнітура - все змійки повинні добре «ходити», а кнопки і карабіни - забезпечувати ідеальне кріплення;
  • додаткові функціональні кишені та відділення - обов'язково продумайте, які відсіки вам потрібні (сітчасті, водонепроникні і т. п.);
  • довжина ручок - сумку має бути зручно носити в руках або на плечі (в останньому випадку сумка оснащується плечовим ременем).

Крім того, належну увагу слід приділяти кольору, фасону і дизайну виробу. Сумка повинна вам подобатися, інакше вона може зайняти гідне місце в шафі замість того, щоб виконувати свої функції.

З чим носити спортивний сумку?

Залежно від різновиду моделі ви можете носити сумку для спорту і відпочинку як в комплекті зі стилем кежуал, так і виключно під спортивний костюм.

Але якщо на вас можуть бути надіті джинси, плаття спортивного крою або трикотажна спідниця, то на ногах повинне бути спортивне взуття. В іншому випадку сумка буде виглядати недоречно. Втім, якщо ви звикли ходити в спортивний зал у вечірній сукні і на підборах, можете не відмовляти собі в задоволенні. Тільки підберіть аксесуар цікавого кольору і незвичайного дизайну.

Огляд популярних моделей

До слова про дизайн. В інтернет-магазині samsonite.ua знайдеться кілька ексклюзивних моделей. Розглянемо деякі з них більш детально.

Одна з найбільш популярних спортивних багатофункціональних сумок - модель Spark SNG. Виріб виконаний з високоякісного поліестеру, має маленькі ручки для носіння в руках і великий плечовий ремінь.

Аксесуар підходить як для чоловіків, так і для жінок. Виконано в декількох кольорах, щоб кожен міг підібрати для себе те, що йому підходить. У сумці одне велике відділення і кілька додаткових. Крім того, передбачено кріплення на валізу з тієї ж лінійки за допомогою спеціального ремінця, так званої "розумної кишені".

Ще один незвичайний варіант — Paradiver Light. Незважаючи на значний обсяг - 47 літрів, вона має невелику вагу - всього 800 грам. За рахунок містких відділень аксесуар дозволяє носити з собою всі необхідні речі, починаючи від пляшки з водою і закінчуючи спортивною формою та взуттям. Сумка виконана зі штучної шкіри і поліестеру і представлена ​​в семи різних колірних поєднаннях. На ручках і плечовому ремені - м'які накладки.

Ну і, нарешті, якщо вам не потрібно нести з собою багато речей, вдалою покупкою стане розкладна сумка-трансформер Global Ta . З місткої спортивної сумки вона легко трансформується в компактний шоппер. При цьому має дуже низьку вагу - всього 400 грам. У продажу всього два відтінки, але обидва вони вдало зможуть вписатися в будь-який ансамбль.

Як бачите, на samsonite.ua вибір широкий. Прогуляйтеся по сторінках сайту і зробіть вигідне придбання для вашої щоденної активності.

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.