Як вибрати дорожню подушку?

Ніхто не усвідомлює краси подорожі, поки не приходить додому і не докладає голову на стару знайому подушку.[Лінь Юйтан]

Чи доводилося Вам відчувати хвилювання перед майбутньою подорожжю? Хтось збирає валізу за пару годин до виходу з дому. А декому потрібно кілька днів або навіть тижнів, щоб ретельно продумати гардероб і не забути взяти з собою в дорогу все необхідне.

Документи, гроші, зручна пара взуття, улюблені джинси, легка парасолька, зарядні пристрої акуратно складені в сумку. Але залишається відчуття, що чогось все ж таки не вистачає. Найчастіше мандрівники вже перебуваючи в кріслі транспортного засобу усвідомлюють, що поїздка була б куди комфортнішою, придбай вони заздалегідь фірмову дорожню подушку від Samsonite.

Можна, звичайно, скористатися лайфхаком з мережі і помістити під голову згорнутий валиком плед або будь-який об'ємний предмет одягу. І ця хитрість, безумовно, спрацює. Але тільки в тому випадку, якщо поїздка триватиме не більше двох годин. Час пролетить непомітно, особливо, коли під рукою є цікава книга або в гаджет завбачливо завантажено черговий сезон захоплюючого серіалу.

А якщо на Вас чекає багатогодинний переліт, все-таки слід подбати про м'язи шиї, які часто затікають від тривалого напруження, неминучого у вертикальному положенні, і малої рухливості.

Які види подушок для подорожей бувають.

Компанія «Samsonite» завжди чує побажання своїх клієнтів і враховує їх у виробництві продукції. Тому на полицях фірмового магазину представлено широкий вибір дорожніх аксесуарів. Підібрати потрібну модель, яка буде відповідати всім Вашим вимогам, за такого широкого асортименту не складе великих труднощів. Давайте розберемося, на які деталі варто звертати увагу, щоб виріб дарував відчуття комфорту.

Залежно від форми дорожні подушки бувають таких видів:

  • класична квадратна (підходить для розвантаження м'язів поперекового відділу або ніг);

Подушка Samsonite червоного кольору

  • Х-подібна (невеликого розміру, зазвичай облаштована ремінцями, фіксується на підголівнику крісла, незамінна в автомобільних подорожах);
  • валик (циліндричної форми, можна використовувати як для шиї, так і для попереку);

Подушка-валик Samsonite

  • підкова (відмінний варіант для людей, які страждають шийним остеохондрозом; добре розслабляє м'язи і запобігає появі головного болю);

Подушка навколо шиї Samsonite

  • комір (зазвичай за формою нагадує рогалик і має фіксуючі елементи, що перешкоджають зсуву аксесуара);

Подушка-комірець Samsonite

  • Н-образна (на перший погляд здається занадто об'ємною, але при цьому чудово фіксує голову за рахунок присутності бічних вставок);

Подушка Samsonite в чорному кольорі

  • трансформер (багатофункціональна, може перетворюватися з одного виду в інший завдяки особливостям конструкції).

Подушка-трансформер Samsonite

За компактністю виділяють наступну класифікацію виробів:

  • надувні - без наповнювача; займають мінімум корисного місця у валізі або дорожній сумці; надійно проклеєні у швах, оснащені клапаном, що блокує спускання повітря під тиском людського тіла. Жорсткість подушки легко контролювати надуванням / здуванням;
  • з наповнювачем - тримають форму; об'ємні, добре повторюють контури тіла.

Залежно від використовуваного наповнювача можна виділити такі типи подушок:

  • без наповнення (надувні);

Надувна подушка Samsonite

  • полістирольні кульки (мають антистрес ефект, відмінно повторюють вигини тіла);

Подушка Samsonite з наповненням

  • поліуретановий спінений матеріал (володіє «ефектом пам'яті», швидко відновлює форму до початкового стану після використання без стороннього втручання);

Ергономічна подушка Samsonite

  • синтетичне волокно (гіпоалергенні, мають невелику вагу і максимальну м'якість);

М'яка подушка Samsonite

  • зі спеціальними гелевими вставками (відмінно справляються з функцією терморегуляції; незамінні в спекотну погоду).

Подушка Samsonite з гелевими вставками

Матеріал поверхні дозволяє розділити подушки на:

  • без наволочки (велика частина надувних виробів виготовлені з полівінілхлориду, що має бархатисту зовнішню поверхню);
  • зі з'ємним чохлом (зручні в догляді, так як наволочку можна зняти і випрати після кожного використання; матеріалом для неї служать бавовна, поліестер або їх комбінація в різних процентних співвідношеннях).

І, нарешті, за кольором аксесуари діляться на такі групи:

  • дитячі (часто на поверхні зображені популярні мультиплікаційні персонажі);

Дитяча подушка Samsonite

  • жіночі (яскраві відтінки, барвистий дизайн);

Жіноча подушка Samsonite

  • чоловічі (від чорного до спокійних відтінків темних кольорів);
  • унісекс (мають нейтральне забарвлення, нерідко виконані в практичних сірих тонах).

Як правильно підібрати подушку для шиї.

Ні для кого не секрет, що найвдаліший, але при цьому і найбільш витратний за часом спосіб вибрати відповідну річ - відвідати магазин і приміряти на місці варіанти. Особливо, якщо у Вас раніше не було досвіду користування дорожніми подушками. Якщо ж, з якихось причин, не вдається потрапити в роздрібний магазин - наші наступні поради допоможуть здійснити покупку і онлайн.

Ідеальна подушка повністю повторює контури тіла свого власника. Тобто між дорожнім аксесуаром і шиєю не повинно утворюватися пустот, інакше в цих місцях м'язи залишатимуться напруженими, і, як наслідок, до кінця поїздки почнуть турбувати і «тягнути».

Максимально відповідально до вибору слід підійти людям, що мають проблеми з опорно-руховим апаратом. У цьому випадку варто придивитися до моделей з наповненням, що володіє ортопедичним ефектом. Добре з цією функцією справляється спінений поліуретан. На виробах з нього зазвичай стоїть маркування «Memory foam».

Надувні подушки зручні тим, що є найбільш компактними з усіх можливих варіантів. Також до плюсів можна віднести можливість регулювання ступеня жорсткості аксесуара. Мінусом в більшості моделей без наволочки є наявність виступаючих швів. Але є одна хитрість, яка дозволяє нівелювати цей недолік. Покладіть зверху подушки невеликий рушник або будь-яку бавовняну футболку, і про цю конструкційну особливість Ви не згадаєте до кінця поїздки.

А що стосується кольору, звичайно, більш практичними є темні відтінки. З іншого боку, яскраву подушку складніше забути в салоні транспортного засобу. А самі по собі барвисті забарвлення створюють позитивний настрій не тільки для власника аксесуара, але і для оточуючих людей.

Не забувайте, що будь-яка поїздка - це безмежне джерело натхнення. А здоровий відпочинок і сон сприяють зародженню нових ідей і пошуку шляхів їх втілення. Тому приймайте зручну позицію в пасажирському кріслі, а про все інше подбає надійний супутник будь-якого мандрівника - «Samsonite».

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.