Як відрізнити якісну валізу від підробки?

Хоча валіза - це не та річ, яку купують раз і на все життя, але економити на ньому також не варто. Купівля гарної брендової моделі - завжди вигідна інвестиція і гарантія комфортних подорожей. Якісна валіза може прослужити більше 10 років і, на відміну від дешевих китайських підробок, вбереже власника від неприємних сюрпризів у вигляді зламаної блискавки, розірваної підкладки або колеса, яке раптово відвалилося.

Проте, навіть якщо ви вирішили заплатити трохи більше і купити хорошу оригінальну валізу відомої торгової марки, треба визнати, що зробити це не так просто. Багато продавців під виглядом брендової продукції пропонують покупцям підробки, які зовні хоч і нагадують оригінал, але за якістю суттєво йому поступаються. Так як не помилитися з вибором? Чи існують способи, які дозволять на око відрізнити якісну валізу від підробки?

Підробка vs оригінальна валіза: головні відмінності

Чемодани орігінал або підробка

Якщо знати, на які деталі звертати увагу, викрити шахраїв і відрізнити підробку від оригінальної брендової валізи досить просто. Отже, перш ніж купити виріб, уважніше придивіться до деяких деталей.

Логотип

Нанесений на валізу, він повинен в точності відповідати офіційному логотипу бренду. Боїтеся помилитися? Відкрийте сайт компанії і порівняйте лого на пропонований товар із зображенням бренду.

Колеса

На кожне колесо оригінальної валізи, як правило, нанесено маркування у вигляді брендового логотипу або назви виробника.

Внутрішнє оздоблення

Підкладка оригінальних моделей часто також має брендове маркування. Брендування може бути нанесено по всій тканини або у вигляді майже непомітного напису в куточку.

Бігунок змійки

У той час як на підробках зазвичай використовуються найпростіші замки зі стандартними бігунками, в дорогому оригіналі навіть ця дрібна деталь може бути маркована знаком торгової марки.

Замок

Це ще одна деталь, над якою виробники неякісних товарів не заморочуються. Хороші бренди, такі як Samsonite, оснащують продукцію не просто міцними замками, а найсучаснішими кодовими - з технологією TSA.

Ручки

В оригіналі вони з міцного якісного матеріалу, найчастіше з фірмовим маркуванням.

Лямка

Ця деталь найчастіше присутня в невеликих моделях. В оригіналах лямки зазвичай також мають на собі лого фірми.

Корпус

Габарити, матеріал і колір повинні відповідати моделям валіз, представленим на офіційному сайті виробника. Нетипові для бренду кольори, форми або розміри - привід запідозрити, що перед вами, швидше за все, підробка.

Серійний номер

Розпізнати оригінальну валізу можна і за унікальним серійним номером. Багато брендів наносять його безпосередньо на нижню або бічну частину виробу.

Блискавка

Неякісно вшита блискавка, нитки і тканина, що заважають застібнути чемодан, бігунок, що заїдає - все це вірні ознаки підробки. Поважаючий себе виробник ніколи не допустить таких недоліків.

Якість швів

Нерівні рядки, що стирчать із зовнішніх або внутрішніх швів нитки, погано пришита внутрішня кишеня валізи - це також говорить про низьку якість товару. Для відомих брендів такі огріхи неприпустимі, для фальшивок - звичайна справа.

Що ще має насторожити при виборі валізи для подорожі?

Зрозуміти, що перед вами неоригінальна валіза, можна не тільки за зовнішнім виглядом. Досвідчені покупці і експерти радять також уважно поставитися до деяких інших моментів.

Назва

Якщо назва бренду написана з помилками, нетиповим для торгової марки шрифтом або регістром, це також є ознакою підробки. Даний прийом використовують дуже багато недобросовісних виробників, розраховуючи на те, що неуважний покупець не помітить підміни. У той же час такий хитрий хід захищає шахраїв від юридичної відповідальності за незаконне використання символіки відомої торгової марки.

Ціна

Перш за все важливо зрозуміти, що якісний товар не може коштувати дешево. Крім того, враховуйте такі моменти:

  • ціна на одну і ту ж модель валізи для подорожей в різних магазинах не сильно відрізняється, навіть з урахуванням сезонних знижок і акцій;
  • підробка може коштувати на 30, а іноді навіть 60% дешевше, ніж на офіційному сайті торговельної марки.

Часто шахраї можуть пропонувати в подарунок до нібито брендових валіз годинники та інші аксесуари.

Артикул

Артикули, що застосовуються для ідентифікації на офіційних сайтах, зазвичай складаються з набору цифр і букв, в той час як ідентифікатори на підробках більш примітивні.

Наявність сертифіката

Валізи відомих брендів - це продукція, яка відповідає міжнародним вимогам якості та безпеки, що підтверджують відповідні сертифікати. З чого, ким і де виготовлені підробки, можна тільки здогадуватися.

Гарантія

Тривалість гарантії на оригінальні брендові валізи може варіюватися в залежності від виробника і моделі. Але як правило, на свій товар відомі торгові марки надають гарантію від 3 років і довше. Крім того, магазини офіційних представників бренду зазвичай пропонують покупцям і тривале післягарантійне обслуговування. Тому якщо гарантія на валізу менше 3 років або зовсім відсутня, швидше за все, з оригіналом цей товар не має нічого спільного.

Звичайно ж, найкращий спосіб захиститися від придбання підробки - купувати валізи для подорожі в магазинах з перевіреною репутацією. В ідеалі - у офіційних представників бренду у вашій країні. Наприклад, це можна зробити в онлайн-магазині samsonite.ua, де представлений повний асортимент продукції торгової марки Samsonite - всесвітньо визнаного лідера з виробництва валіз.

Не скупіться при виборі валізи, остерігайтеся дешевих підробок - і тоді ніщо не зможе зіпсувати подорож.

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.