Якій валізі віддати перевагу: м'якій або жорсткій?

Під час карантину можемо тільки насолоджуватися спогадами про минулі подорожі та мріяти про майбутні пригоди. На щастя, цієї можливості ніхто не відніме, а ці мрії будуть нас окриляти і підбадьорювати.

Карантин - також відмінний час підготуватися до майбутніх поїздок по Україні та всьому світу. Одним з важливих моментів в кожному довготривалому вояжі вважається вибір валізи.

Перше, з чим потрібно визначитися в процесі підбору багажу на коліщатках - це з типом корпусу, якому ви віддаєте перевагу. Виділяють два основних варіанти:

  • жорсткий (пластиковий);
  • м'який (тканинний).

Більшість людей вважають за краще ту чи іншу опцію, і це, як правило, досить особисте рішення, засноване на попередньому досвіді подорожі.

Сьогодні ми розповімо про кожну з них, поговоримо про їх переваги та недоліки.

Валізи є досить великими інвестиціями з точки зору планування поїздки та складання бюджету. Ціна варіюється від 4 і до 25 тисяч гривень за респектабельний бренд.

Тому до вибору потрібно підійти грунтовно, розглянути всі за і проти, щоб обраний багаж став вашим надійним супутником, як мінімум, на кілька років.

Отже, почнемо, з валіз у жорсткому корпусі.

Основні переваги жорсткого багажу:

  • Легка та міцна конструкція. Співвідношення надійності та ваги, як правило, найкраще в нових колекціях надлегких твердих валіз.
  • Високий рівень безпеки - жорстка оболонка зменшує ризик крадіжки, такий кейс не розріжуть і в зовнішні кишені не підкладуть чогось забороненого.
  • Великий обсяг. Завдяки тонкій пластиковій конструкції корпусу, для своїх речей ви отримуєте максимальний простір усередині, тому що його не крадуть ні додатковий каркас, ні щільність тканини, ні підкладка.
  • Захист ваших речей. Якісні тверді корпуси дуже довговічні та гнучкі, їм властива висока ударостійкість і, отже, найкращий захист для тендітних предметів всередині.

Основні недоліки пластикових валіз:

  • Тверді валізи не завжди оснащені секцією для розширення.
  • Пластикові валізи можуть бути менш дружелюбні до автомобіля, особливо якщо ви подорожуєте компанією з кількох осіб та з більш ніж парою жорстких валіз. Подумайте, чи будете ви їздити на таксі або наймати машину під час подорожей, і переконайтеся, що ваш жорсткий багаж не доставить незручностей.

Які ж головні переваги головного опонента - тканинної сумки?

  • Більш організований процес пакування. М'які валізи зазвичай мають більш упорядковану систему з додатковими відділами та зовнішніми кишенями для швидкого доступу під час транспортування. З м'якою валізою легше доводиться в аеропортах, на вокзалах і в місті, так як ви можете вкласти свої квитки, документи або пляшку води в зовнішню кишеню і швидкий доступ до них забезпечений. Однак може зашкодити безпеці вмісту.
  • У м'яких дорожніх валізах часто є секції розширення, що збільшує місткість і робить їх розмір універсальним для різних поїздок.
  • Часто тканинні сумки простіше упакувати в автомобільний багажник, якщо це дозволяє їх конструкція та жорсткість каркаса.

Основні недоліки тканинного багажу:

  • На відміну від твердих валіз, чим легше м'яка валіза, тим вона більш уразлива, тому що, ймовірно, зроблена з менш міцних тканин або страждає функціональність.
  • Менш безпечні. Злодії можуть прорізати тканину, щоб дістати цінні речі. А в зовнішні кишені можуть підкинути сторонні предмети без вашого відома. Цю проблему легко вирішити за допомогою чохлів для валіз або спеціальних дорожніх замків.
  • Менше захисту для вмісту, жорстка валіза стійка до ударів і деформацій, м'яка валіза далеко не завжди.
  • Тканина більш схильна до зносу, ніж пластик. М'який матеріал зношується, тягнеться або рветься. У якісних моделях це не ставить під загрозу функції сумки, але в інших випадках - цілком може.

Отже, підіб'ємо підсумки. Які основні фактори слід враховувати, щоб безпомилково обрати варіант, який найкраще спрацює саме для вас.

  1. Як часто ви возите з собою цінні речі або крихкі предмети (включаючи цифрові пристрої)?
  2. Чи є безпека для вас серйозною проблемою. Де ви живете або часто подорожуєте?
  3. Вам подобається функція розширення?
  4. Вам зручніше упаковувати речі в 2 половинки (жорсткі) або в одну частину з невеликими кишенями для зручного розміщення дрібних предметів (м'які)?
  5. Чи часто ви подорожуєте машиною? У тому числі на таксі, туристичних автобусах, прокатних автомобілях або власному авто?

Який би вибір ви не зробили, Samsonite представляє широкий асортимент варіантів в кожній категорії. Європейська якість та міжнародна гарантія стане запорукою вашої спокійної і приємної подорожі.

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.