Як компактно скласти речі у валізу?

Коли вже знаєте про те, що на вас чекає відпустка, залишається один із найприємніших і найскладніших етапів одночасно — збори валізи. Цей процес дійсно енерговитратний. Складність полягає в тому, що потрібно до найдрібніших подробиць продумати нюанси подорожі, щоб під рукою були відповідні наряди. Якщо знехтувати цим питанням, то ви опинитеся серед мандрівників, у яких або занадто багато зайвих речей, або, навпаки, занадто мало.

Як скласти речі у валізу: перевірені правила

Збори валізи

Для початку потрібно купити необхідну валізу для подорожей. Якщо це тривала поїздка всією сім’єю, то знадобляться навіть кілька дорожніх сумок. Етапи, як правильно скласти речі у валізу, такі:

  • Список — складіть у нотатках на телефоні список речей за категоріями. Сісти і згадати все одразу не вийде, тому краще займатися цим питанням поступово.
  • Універсальність — робіть ставки на універсальні речі, які можна використовувати для різних образів і приводів. Наприклад, одні джинси вийде одягнути на урочистий захід і просто вечірню прогулянку.
  • Погода — подивіться приблизний прогноз погоди, при цьому завжди беріть парочку речей про всяк випадок. Навіть якщо ніщо не віщує дощ і похолодання, одна тепла кофта не займе багато місця, але в разі чого дозволить зігрітися.

Відмовтеся брати із собою речі, які можна легко і недорого купити в місці призначення. Наприклад, це та ж зубна паста або мило.

Як компактно зібрати валізу з різними речами

Пакування речей в сумку

Отже, коли валіза готова і список складений, залишається вирішити одне питання: як все це вмістити? Дотримуйтеся секретних лайфхаків — і у вас точно все вийде.

Складаємо одяг

Щоб компактно скласти одяг, найкраще згорнути його в рулон, а теплі речі — складати вертикально. Ще один економний та практичний спосіб, як компактно скласти речі в сумку — спеціальні пакети-сумки для зберігання. Їхня перевага в тому, що для різних категорій одягу можна вибрати різні кольори. Коли знадобиться певна річ, зможете її швидко знайти. Якщо місця зовсім мало, на допомогу приходять вакуумні пакети. Ви здивуєтеся, як компактно можна складати цілу купу одягу.

Взуття та шкарпетки

Ви коли-небудь замислювалися, скільки додаткового місця може запропонувати взуття? Застосувати його можна для шкарпеток, адже одні кросівки можуть вмістити в себе близько 6 пар. Так ви економно будете використовувати вільний простір. Саме взуття можна скласти в найдоступніший спосіб — просто загорнувши в целофанові пакети. Щоб заощадити місце, розкладіть його по краях.

Доступні спеціальні чохли для взуття, які також надають трохи додаткового місця для зберігання дрібниць. Такі сумки можуть бути різного кольору і дозволяють швидше знайти потрібну пару.

Туалетні приналежності

Одразу відмовтеся від повнорозмірних тюбиків, адже використовувати повністю ви їх не зможете. Купіть або тревел-версії улюблених косметичних засобів, або спеціальні ємності, щоб перелити потрібну кількість продукту. Для додаткової страховки від проливання в дорозі візьміть спеціальний пакет або харчову плівку.

Декоративну косметику важливо не розбити, особливо це стосується рум’ян і пудри. Тому вкладіть в них по ватному диску. Також подивіться міні-версії косметичних засобів, якщо вони доступні. Складати всі баночки краще в органайзери або стандартні косметички.

Техніка

Сучасний багаж складно уявити собі без мінімального комплекту техніки:

  • повербанк — краще тримати десь у легкій доступності, тому що часто необхідність поповнити заряд виникає раптово;
  • ноутбук — обов’язково пакуйте в спеціальну сумку або чохол для захисту техніки від зовнішнього механічного впливу;
  • кільцева лампа — справжні блогери і кроку не можуть зробити з дому без цього гаджета, правильно упакуйте його, щоб не зламати ключові механізми.

Дроти краще пакувати в окремий органайзер, щоб вони всі були складені в одному місці.

Маленькі хитрощі, які повинен знати кожен

Рекомендації зі збору валізи

Якщо багаж надто важкий, подумайте, як ви можете розвантажити його. Наприклад, речі першої необхідності і маленькі комплектуючі буде доцільно скласти в ручний рюкзак, для цього також підійде невелика сумка. Це найчастіше одяг, який стане в нагоді в дорозі, аптечка, косметичка, важливі гаджети.

Нижній шар речей повинен складатися з громіздких позицій. Упаковувати валізу потрібно таким чином, щоб позбутися від повітря. Для цього намагайтеся максимально щільно складати вантаж. Інші хитрощі, які потрібно врахувати:

  • якщо ви вважаєте, що пачка сигарет або алкоголь будуть важливими супутниками відпочинку та їх точно не можна буде купити за місцем, то краще покласти їх на дно й обернути м’якими речами;
  • готуйте речі заздалегідь, щоб потім не було такого, що перед від’їздом виявляються незрозумілі плями на кофтах;
  • документи складайте теж в окремий щільний пакет, щоб вони були захищені від зовнішнього впливу, але в той же час щоб їх легко можна було дістати за необхідності.

Якщо хочете швидше впізнати свій багаж на точці видачі, то прикрасьте його яскравим чохлом або биркою.

Як упакувати речі в валізу, якщо їх виявилося занадто багато

Бажання взяти якомога більше активується завжди і в усіх, коли йдеться про далекі подорожі. Можна продовжувати намагатися застебнути валізу, але є ризик поломки через сильне перевантаження. Краще піти іншим шляхом:

  • знову проаналізуйте список — можливо, ви упакували занадто багато одягу;
  • складіть цільні образи — подумайте, як можна одну річ задіяти в декількох аутфітах;
  • використовуйте мінімум аксесуарів — не варто під кожен наряд вибирати нові сережки та інші деталі, краще віддати перевагу універсальним варіантам, які підійдуть під усе;
  • зведіть до мінімуму кількість сумок і головних уборів — теж беріть універсальні, які можна вписати як в образ для романтичного вечора, так і в лук для прогулянки містом зі спортивним костюмом;
  • зробіть список речей, від яких легко відмовитися, — повірте, такі можна знайти, наприклад, взяти не дві сукні, а одну, не кілька видів джинсів, а одні.

Подорожі — маленьке життя з обмеженим терміном. Якщо ви їдете максимум на тиждень, то сміливо можна обійтися мінімальним набором одягу.

Завчасні збори валізи — це можливість продумати все до деталей і точно нічого не забути. Завдяки цьому ви зможете дійсно отримати задоволення від подорожі, адже всі необхідні речі будуть під рукою, а непотрібне залишиться вдома чекати на свій вихід у світ.

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.