Як повернути форму і прибрати заломи на сумці

Ні для кого не секрет, що якісні аксесуари від компанії «Samsonite» - це не тільки красиво і стильно, але і, в першу чергу, довговічно.

Ще наші далекі предки в пошуках надійного матеріалу для пошиття одягу та сумок почали постегать секрети вичинки шкір великих тварин. Таким чином, з незапам'ятних часів шкіряну ремесло росло й розвивалося, виконавши до наших днів довгий шлях і перетворившись в масштабне фабричне виробництво.

Сучасні модниці, як правило, мають у своєму арсеналі значну кількість жіночих сумок різної форми, кольору і фасону, придатних для тієї чи іншої ситуації. При цьому, не дивлячись на існування великої різноманітності матеріалів, вироби з натуральної шкіри не здають позицій і продовжують користуватися величезною популярністю.

Дитяча сумка

Але, на жаль, далеко не кожен користувач знає, як правильно доглядати і в яких умовах зберігати улюблені сумки. Як підсумок - поверхня аксесуарів можуть «прикрасити» заломи, складки, вм'ятини або небажані опуклості. Складно зберегти спокій, коли зовнішній вигляд дорогого аксесуара істотно зіпсований. Але зневірятися не варто, адже подібні деформації варто спробувати виправити і ми підкажемо Вам, як вирівняти сумку зі шкіри.

сумка жіноча

Що робити, якщо шкіряна сумка пом'ялася

Існує кілька простих способів, як повернути форму шкіряній сумці, вдавшись до яких можна повернути виробу привабливий вигляд навіть в домашніх умовах:

  • «водяна баня»- мова йде не про класичним способі, знайомому багатьом господиням. Тут нам не треба буде ні плита, ні кипляча на ній каструля з рідиною, адже ми все-таки маємо справу з делікатним матеріалом, а не заварним тестом. В даному випадку Вам знадобиться ванна, наповнена гарячою водою. Щільно набийте сумку, що вимагає відновлення, зім'ятою папером (підійдуть навіть звичайні газети), закрийте на ній все застібки і підвісьте в ванній кімнаті, залишивши її так приблизно на годину. По закінченню часу зніміть аксесуар, м'якою тканиною ретельно промокніть поверхню від конденсату і залиште сушитися в підвішеному стані в приміщенні з низькою вологістю, далеко від обігрівальних приладів, уникаючи контакту з прямими сонячними променями;
  • «пресування»- якщо Ваша сумка зшита з жорсткої шкіри, яка від неправильного зберігання частково втратила форму, на допомогу прийдуть важкі рівні предмети, загорнуті м'якою тканиною (в хід можна пустити навіть махровий рушник). Акуратно за допомогою поролоновою губки злегка змочіть теплою водою зовнішню сторону залома. Покладіть аксесуар лицьовою стороною на рівну поверхню, покриту дрібнозернистої натуральною тканиною, максимально розправивши деформованого частина. Всередину жіночої сумки покладіть підготовлений вантаж і залиште виріб в такому стані на кілька годин (час впливу регулюйте в залежність від масштабу «лиха» і податливості матеріалу);
  • «вплив паром»- якщо у Вас в господарстві є парогенератор, можете скористатися цим нехитрим способом «реанімації» зім'ятої шкіряної сумки. Обережно обробіть з зовнішньої та зворотньої сторони проблемну зону зіпсованого аксесуара, тримаючи парову установку над поверхнею не ближче, ніж на 10-15 см. Після видаліть крапельки рідини м'якою тканиною, щільно набийте сумку папером і залиште сохнути в підвішеному стані на кілька годин;
  • «прогрівання»- наповніть аксесуар для додання йому форми чимось м'яким і об'ємним. На дно покладіть невеликий плоский утяжелитель. За допомогою фена для сушіння волосся швидко і рівномірно прогрійте поверхню виробу. А після залиште його «отвісеться» на ніч в сухому приміщенні далеко від обігрівачів;
  • «зволоження»- не тільки наша шкіра потребує регулярного догляду. Якщо на сумці утворилися незначні складки, Вас виручить наступний спосіб, як прибрати залом на шкіряній сумці. У господарських відділах супермаркетів або в взуттєвих магазинах продаються спеціальні спреї-растяжітелі з зволожуючими властивостями. Невеликої порції такого засобу зазвичай досить для повного відновлення зім'ятої поверхні шкіряних виробів. Якщо з якихось причин Ви не змогли придбати «растяжітель», на допомогу прийдуть копійчані аптечні засоби - гліцерин або касторове масло. За допомогою ватного спонжа ретельно змастіть місце залома. А після розрівнювання зволоженою поверхні відполіруйте її м'якою тканиною;
  • «радикальний»- до цього методу варто вдаватися тільки в самих крайніх випадках, коли не допоміг жоден з перерахованих вище способів. Суть його полягає в тому, що на деформовану частину сумки короткостроково впливають теплом праски, нагрітого на самому мінімальному температурному режимі, відповідному для розгладження делікатних тканин, таких як шерсть або шовк. Здійснювати маніпуляції слід дуже обережно і швидко, щоб не пересушити шкіру. Для цього прикладайте розігрітий праска через товстий шар гладкою бавовняної тканини на кілька секунд до заломує з виворітного боку сумки, а після дайте виробу повністю охолонути. ВАЖЛИВО: цей метод не підходить для поверхонь з тисненням!

Запобіжні заходи.

При спробі усунення заломів на шкіряній сумці необхідно врахувати різноманітність типів шкіри, які можуть не піддаватися легкому розгладжуванню. Важливо пам'ятати, що кожен вид шкіри має свої особливості, що потребують особливого догляду.

Деякі типи шкіри, такі як замша або лакована шкіра, можуть бути більш чутливими до впливу, тому перед тим, як розправити шкіряну сумку, рекомендується провести тест на непомітній ділянці, щоб уникнути потенційної шкоди.

У разі неправильного догляду за шкіряною сумкою можуть виникнути негативні наслідки. Наприклад, неправильне застосування засобів для розгладження або застосування зайвої сили при виправленні заломів може призвести до втрати природного блиску шкіри або навіть появи подряпин.

Також варто враховувати, що застосування хімічних засобів, не призначених для конкретного типу шкіри, може призвести до її вицвітання або втрати еластичності. Для уникнення подібних небажаних наслідків завжди рекомендується дотримуватися рекомендацій виробника сумки та використовувати засоби, спеціально призначені для догляду за конкретним типом шкіри.

Не забувайте, що, вдаючись до домашніх способам відновлення шкіряних аксесуарів, потрібно діяти дуже акуратно. Якщо Ви не впевнені у власних здібностях реставратора, краще зверніться в спеціалізовану майстерню, де досвідчені умільці знають як прибрати заломи на шкіряній сумці та повернуть Вашої улюбленої сумці доглянутий вигляд.

сумка жіноча

І нагадаємо, що запобігти деформації матеріалу набагато легше, ніж відновлювати пошкоджену поверхню. Тому намагайтеся дотримуватися правил зберігання своїх дорогих аксесуарів, і тоді шкіряні сумки прослужать довгі роки, підкреслюючи Ваш неперевершений стиль.

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.