Ручна поклажа. Вимоги авіаліній.

Подорожі, зазвичай, додають в наше життя позитивних та яскравих емоцій… це час, проведений з друзями або родиною, коли здійснюються мрії, досягається внутрішній спокій та просто забуваються всі буденні проблеми та клопоти.

Але іноді враження від відпочинку можуть бути зіпсовані транспортними пригодами, не завжди приємними.

Напевно, авіаперельоти, що з кожним днем набирають все більшої популярності, викликають найбільшу кількість запитань у подорожуючих. Зокрема, вимоги щодо ваги та розмірів ручної поклажі здаються доволі суперечливими та незрозумілими.

Враховуючи, що кожна авіакомпанія має власні вимоги до ручної поклажі в літаку, ми вирішили надати детальні роз’яснення щодо найбільш популярних авіаліній для максимального полегшення Вашої подорожі.

Користуючись послугами компанії Wizz Air, важливо дотримуватись наступних норм...

Всім пасажирам дозволено брати до салону літака один предмет ручної поклажі та розмір ручної поклажі не може перевищувати 40 x 30 x 20 см. Розміщується такий багаж під сидінням попереду.

У разі недотримання цих габаритів, необхідно буде сплатити в аеропорту збір за перевищення розмірів багажу.

Окрема послуга WIZZ Priority надає можливість додатково брати до салону валізу розміром не більше, ніж 55 x 40 x 23 см, враховуючи коліщатка, ручки тощо.

Послугу можна додати онлайн при купівлі квитка, придбати через кол-центр Wizz Air або безпосередньо в аеропорту перед вилетом.

Габарит ручної поклажі в літаку Ryanair

Всім пасажирам дозволено, в якості ручної поклажі, взяти до салону літака одну одиницю вантажу. Дозволені розміри ручної поклажі становлять 40 x 25 x 20 см. Це може бути сумка для ноутбуку, рюкзак, портфель тощо. Такий вантаж має поміщатись під сидінням попереду.

З перевізником Ryanair також існує можливість придбати додаткову послугу пріоритетної посадки, що дозволяє взяти з собою в салон літака ще один предмет ручної поклажі – валізу габаритами 55 х 40 х 20 см.

Оплатити послугу можна як онлайн на сайті перевізника, через мобільний додаток Ryanair (не пізніше, ніж за сорок хвилин до початку реєстрації) або безпосередньо в аеропорту перед реєстрацією на авіарейс. Вартість залежить від способу оплати та від маршруту перельоту.

Параметри ручної поклажі у перевізника МАУ

Для перевізника МАУ правила для розмірів ручної поклажі поки що трошки м’якші. Подорожуючи економ-класом з МАУ, всі пасажири можуть взяти до салону літака один предмет ручної поклажі розміром 55 х 40 х 20 см. Розміщується цей вантаж в передбаченому індивідуальному місці над пасажирським сидінням.

Класи обслуговування Економ Стандарт та Економ Преміум передбачають дозвіл на ще один предмет ручної поклажі габаритами 40 х 30 х 10 см, розміщувати їх можна під сидінням попереду.

Для більшості авіаліній, окрім передбаченого вантажу, дозволено брати з собою до салону один предмет верхнього одягу, парасолю.

Подорожуючи з дитиною до 2-х років, зазвичай, можна проносити до салону спеціальне дитяче харчування, гігієнічні засоби, елементи одягу дитини, які можуть знадобитись під час польоту.

Для людей з обмеженими фізичними можливостями дозволяється брати з собою на борт милиці.

Для зручності ми підготували зведену таблицю з основними вимогами щодо розміру багажу від найпопулярніших в Україні авіакомпаній.

Що можна безкоштовно взяти в салон літака?

 

АВІАКОМПАНІЯ РОЗМІР БАГАЖУ ВАГА ОКРІМ РУЧНОЇ ПОКЛАЖІ
  МАУ 55 Х 40 Х 20 7 КГ  
  SKYUP 55 Х 40 Х 20 7 КГ ЖІНОЧА СУМКА, СУМКА ДЛЯ НОУТБУКУ, ПАКЕТ З DUTY-FREE
  RYANAIR 40 Х 20 Х 25   ПАКЕТ З DUTY-FREE
  WIZZAIR 40 Х 30 Х 20 10 КГ ПАКЕТ З DUTY-FREE
  TURKISH AIRLINES 55 Х 40 Х 20 8 КГ ФОТОКАМЕРА, НОУТБУК АБО ЖІНОЧА СУМОЧКА
  LOT 55 Х 40 Х 23 8 КГ СУМКА 40 Х 35 Х 12
  BELAVIA 55 Х 40 Х 20 8 КГ ПАКЕТ З DUTY-FREE, ПРЕСА
  AIR FRANCE 55 Х 35 Х 25 12 КГ ОСОБИСТИЙ АКСЕСУАР, ЗА РОЗМІРАМИ НЕ БІЛЬШЕ, НІЖ 40 Х 30 Х 15
  KLM 55 Х 35 Х 25 12 КГ СУМКА 40 Х 30 Х 15

 

Маємо надію, ця інформація стане Вам в пригоді у Ваших багаточисленних подорожах!

Застережіть себе від неприємностей, для вдалих та легких подорожей - обирайте Samsonite!

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.