Який об'єм дорожньої валізи вибрати?

Іноді під час пошуку дорожньої валізи можна зіткнутися зі складнощами щодо вибору розміру. Велика кількість представлених на ринку моделей може ускладнити покупку. Деяким мандрівникам, особливо недосвідченим, важко буває розрахувати необхідну кількість речей і обсяг дорожньої сумки, здатної все вмістити. Спробуємо розібратися з існуючою класифікацією, щоб вибрати оптимальні розміри валізи на колесах.

Що необхідно врахувати у виборі розміру валізи?

При виборі розміру варто продумати такі основні моменти, як:

  • кількість людей - якщо подорожуєте на самоті, буде потрібно менше речей, ніж парі, до того ж, для сімейних подорожей можна взяти одну валізу на всіх або виділити кожному окрему;
  • тривалість поїздки - чим коротше поїздка, тим меншою кількістю речей ви зумієте скористатися;
  • мета подорожі - наприклад, якщо запланована ділова зустріч, доведеться везти з собою відповідний одяг;
  • сезон поїздки - зимові речі займають більше місця, ніж літні;
  • кількість комплектів одягу та інших предметів, які плануєте брати;
  • вага багажу - тендітній дівчині або підлітку буде складно впоратися з великим і важким багажем.

З огляду на всі ці параметри, можна вибрати відповідну модель.

Яких розмірів бувають валізи

Дорожні валізи бувають таких габаритів:

  • малі (S) - 45-55 см висоти, загальні габарити складають до 115 см;
  • середні (M) - 55-70 см висоти, загальні габарити - 130-135 см;
  • великі (L) - 70-100 см, сума загальних габаритів - до 158 см;
  • дуже великі (гіганти, XL) - понад 100 см заввишки і більше 158 см в загальному.

Дитяча дорожня валіза у вигляді каченяти

Маленька валіза (S)

Це найлегша і найбільш компактна модель серед всіх представлених на ринку. Її габарити складають приблизно 40 * 55 * 20 см, сума всіх параметрів - менше 115 см, а об'єм - близько 40 л. Маленький саквояж завдяки компактності буде зручним для використання в якості ручної поклажі в літаку (але необхідно завжди уточнювати відповідність габаритів і ваги ручної поклажі в аеропорту).

Такий варіант прекрасно підійде для дитини приблизно десяти років, так як малюк впорається з аксесуаром. Валіза також може грати роль повноцінного багажу в коротких поїздках, або якщо ви звикли обходитися спартанським набором речей першої необхідності. Такий обсяг дозволить взяти з собою в дорогу найнеобхідніші речі, які стануть в нагоді в подорожі.

Середня дорожня валіза

Середня валіза (M)

Це розмір стандартної валізи. ЇЇ висота в середньому становить 60-70 см, а об'єм коливається між 65 і 85 літрами. Більшість дорожніх валіз випускають в таких розмірах. Цей обсяг є одним з найпопулярніших і затребуваних, так як поєднує достатню місткість і легкість.

Модель ідеально підійде для мандрівника без компанії, що збирається поїхати на один-два тижні, або для пари, що планується спільно уїк-енд. Валіза середнього розміру дозволить взяти всі необхідні речі для невеликої подорожі.

Велика дорожня валіза (L)

Велика валіза (L)

Висота становить понад 70 см, загальна сума всіх габаритів (ширини, висоти і довжини) не перевищує 158 см. Обсяг варіюється від 75 до 125 літрів. Такі моделі підійдуть для сімейної подорожі, так як досить місткі для речей кількох людей, необхідних аксесуарів і дитячих іграшок. Валіза також підійде тим, кому необхідно брати з собою велику кількість речей для тривалої подорожі, або любителям не обмежувати себе в кількості нарядів.

Для зручності переміщення ці моделі комплектують двома або чотирма колесами. Показники маневреності та ваги поступаються середнім моделям. Для переміщення багажу будуть потрібні деякі зусилля.

Дуже велика валіза (XL)

Дуже великі валізи (XL)

Деякі виробники пропонують клієнтам дуже великі моделі. Валізи-гіганти відрізняються найбільш громіздкими габаритами. Їх висота становить більше 100 см, сума всіх габаритів перевищує 158 см, а об'єм може досягати 150 літрів. Такі моделі підійдуть для сім'ї, завзятих колекціонерів і шанувальників великих гардеробів, а також для переїздів.

Об'ємні валізи не дуже підходять для авіаподорожей, де є обмеження за вагою багажу. Використовувати їх можна переважно для автопоїздок або водних подорожей. Наприклад, модель-гігант стане в нагоді для навколосвітнього круїзу. Важливо також перевіряти якість конструкції і міцність коліс, щоб бути впевненими, що виріб витримає серйозні навантаження. Справитися з таким гігантом зможе тільки сильний і витривалий чоловік.

Як виміряти розміри валізи

Правильно визначений розмір валізи допоможе вам уникнути зайвого клопоту на стадії реєстрації багажу та упаковки, а також забезпечить комфортний транспорт валізи під час пересування. Давайте розберемося, як правильно виміряти розміри валіз.

  • Інструменти для вимірювання розмірів:
    Перш за все вам знадобляться стандартні інструменти для вимірювання. Вам знадобиться вимірювальна стрічка, лінійка або метр, здатні точно визначити розміри вашої валізи.
  • Вимірювання висоти:
    Спочатку виміряйте висоту валізи. Покладіть валізу на рівну поверхню та відміряйте відстань від дна до верхньої точки. При цьому не забудьте врахувати ручку та колеса, якщо вони випирають зверху.
  • Вимірювання ширини:
    Далі виміряйте ширину валізи. Покладіть його боком на рівну поверхню та виміряйте відстань від однієї бічної стінки до іншої. Якщо валіза має виступаючі кишені або каркаси, врахуйте їх при вимірюванні.
  • Вимірювання глибини:
    Визначте глибину валізи, розмістивши її на спину та вимірявши відстань від передньої стінки до задньої. При цьому також врахуйте будь-які елементи, що випирають, такі як ручки або кишені.
  • Враховуйте колеса та ручки:
    Не забувайте враховувати виступаючі елементи, такі як колеса та ручки, у загальних розмірах валізи. Багато виробників вказують розміри валіз на колесах з урахуванням виступаючих частин, але краще завжди перевірити це самостійно.
  • Перевірка відповідності авіакомпанії:
    Пам'ятайте, що різні авіакомпанії мають свої вимоги до розмірів ручної поклажі та багажу, що реєструється. Перед покупкою валізи переконайтеся, що її розміри відповідають правилам авіакомпанії, з якою ви збираєтеся летіти.

Оригінальний американський бренд Самсонайт має більш ніж столітню історію і пропонує покупцям величезний вибір надійних та якісних дорожніх валіз різних розмірів. Обираючи розмір валізи, орієнтуйтеся на особисті потреби і побажання. Пам'ятайте, що грамотний спосіб укладання речей допоможе заощадити значний обсяг місця, а настрій під час подорожі значить набагато більше, ніж кількість нарядів.

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.