Як замінити колеса на валізі?

Невід'ємним атрибутом будь-якої поїздки, будь то подорож або відрядження, є валіза. Колеса надали їй особливу функціональність, і сьогодні цей різновид транспортування речей є однією з найпопулярніших. Проте яким би якісним не був аксесуар, його колеса завжди піддаються високій зношуваності в зв'язку з тертям і навантаженнями. Особливо в період літніх відпусток та активних поїздок багато людей стикаються з поломкою коліщатків на валізах. Це може статися з різних причин: через неакуратність вантажників в аеропортах, нерівності дороги або просто знос. Щоб уникнути дорогого ремонту у майстерні, можна спробувати замінити їх самостійно. Заміна коліс на валізі це не так складно, як може здатися на перший погляд.Ми розповімо, як полагодити або замінити дані елементи і тим самим врятувати валізу від утилізації.

Синя валіза

Поява коліс на валізах

Винахід такої необхідної в поїздках речі належить американцеві містеру Садоу. Думки про створення валізи на колесах з'явилися у нього, коли вони з дружиною поверталися з чергової подорожі і Садоу йшов уздовж всього аеропорту з двома важкими валізами. В цей же час повз них проходив вантажник, з легкістю штовхав наповнений речами візок.

По приїзду додому містер Садоу винайшов незвичайне нововведення, яке дотепер користується неймовірною популярністю. Винахідник зробив це шляхом облаштування дорожньої валізи колесами від пересувної шафи. Патент на винахід був зареєстрований у 1972 році. Завдяки містеру Садоу ви сьогодні з легкістю можете перевозити речі з одного кінця світу в інший.

Як визначити, що з колесами валізи не все гаразд?

Іноді відстежити майбутню поломку можна завчасно. Якщо колеса валізи поводяться не так, як при минулому використанні, це може говорити про несправність. Ось кілька ознак, на які слід звернути увагу:

  • Валізу важко котити у потрібному напрямку. Якщо колеса повертаються не плавно, асинхронно, це може зробити валізу важкою в управлінні.
  • Валіза скрипить або видає інші сторонні звуки під час експлуатації. Це може бути ознакою того, що колеса пошкоджені/зношені.
  • Валіза здається нестабільною. Якщо ви не відчуваєте стійкості багажу, можливо, колеса не щільно прилягають до корпусу валізи, тому він може розгойдуватися.

Якщо було помічено якісь ознаки, рекомендуємо звернутися до майстра. Він зможе визначити причину несправності та замінити коліщатка на валізі.

Керівництво по заміні коліс валізи

При всій міцності валізи колеса рано чи пізно стають непридатними. Причин тому безліч, від самого початку неякісного виготовлення до неправильного поводження співробітниками аеропортів і вокзалів. Ситуацій, пов'язаних з пошкодженням даних елементів, може бути всього дві: вони зламалися або стерлися.

У будь-якому з цих випадків доведеться оцінити масштаб того, що сталося і прийняти рішення, як замінити колеса на валізі: самостійно або довіритися майстру. Якщо ви віддаєте перевагу довіряти своїм рукам, радимо скористатися нашими порадами.

Зняття старого колеса

Першим кроком на шляху до ремонту або заміни є демонтаж колеса:

  • визначаємо кріплення: гвинти / болти або заклепки;
  • у разі кріплення на болтах або гвинтах розкручуємо їх за допомогою викрутки;
  • у разі кріплення на заклепках обережно розрізаємо прокладку, дістаємо колеса і прошиваємо прокладку заново.

Ще одним способом заміни є позбавлення від старих і кріплення нових коліс на абсолютно нове місце. У цій ситуації старі елементи просто збиваються.

Зняти і поміняти колеса валізи - нескладний процес за наявності базових інструментів та дотриманні інструкції. Головне в цій справі - акуратність, щоб не зіпсувати зовнішній вигляд оновленої валізи.

Підбір нових колес

Щоб правильно підібрати деталі на валізу для заміни, необхідно вивчити різновиди та основні параметри. Існують наступні види:

  • поодинокі без локерів - для їх кріплення необхідно додатково купувати підшипник;
  • поодинокі з локерами - мають в комплекті підшипник і локер для кріплення;
  • парні - кріпляться на осі, найчастіше продаються комплектом;
  • повний комплект з 4 коліс.

Вибір залежить від того, яку кількість елементів пошкоджено, а також який спосіб кріплення відповідає валізі. Правильно підібравши необхідні деталі, ви повернете аксесуару життя.

Установка коліс

Щоб легко, швидко і результативно впоратися з установкою, рекомендуємо звернути увагу на ряд наступних факторів:

  • діаметр і ширина;
  • ширина і висота локера (в разі його наявності);
  • відстань до посадочних отворів.

Правильно зіставивши дані параметри з необхідними для валізи, ви обов'язково зможете вдало провести самостійну заміну. Зробити це можна простим способом: візьміть з собою в магазин старі стерті колеса валізи і методом порівняння підбирайте необхідні нові.

Догляд - запорука довговічності валізи

Мало хто приділяє увагу такий на перший погляд незначній деталі, як колеса. Ми радимо регулярно стежити за цим і розповімо, чим змащувати і як доглядати за ними, адже це - базис довгого і комфортного користування валізою.

Ще на початковому етапі рекомендуємо змастити всі елементи для установки Castrol Moly Grease. Це мастило допоможе знизити тертя і продовжить виробу життя. Якщо ж ви не здійснювали самостійну заміну, в якості догляду рекомендуємо скористатися універсальним проникаючим мастилом WD40.

А щоб не виникла необхідність ремонтувати аксесуар і ставити питання "як поміняти колеса на валізі?" незабаром після покупки, радимо купувати продукцію на нашому сайті. Ми гарантуємо високу якість.

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.