Барсетка: що це та з чим носити?

Моду дизайнери презентують на подіумі чотири рази на рік. Стиль - це те, що Ви обираєте самостійно. [Лонер Хатон.]

Сучасне життя дуже динамічне та насичене. І часто нам потрібно бути на зв'язку або онлайн в режимі 24/7. Тому не буде перебільшенням сказати, що в якійсь мірі всі ми стали заручниками власних гаджетів. Добре, якщо з цією функцією повністю справляється мобільний телефон. Він з легкістю поміщається в кишені чоловічих брюк або піджака.

Але що буде, якщо до нього додати ключі від квартири та автомобіля, планшет, портмоне, щоденник, кулькову ручку та інші необхідні дрібниці? Навряд чи роздуті і до відмови набиті кишені додадуть Вашому образу шарму. У цьому випадку вже ніяк не обійтися без такого стильного «помічника», як оригінальна чоловіча сумка від «Samsonite».

Особливості конструкції і призначення барсетки.

Історія використання подібних аксесуарів бере початок кілька століть тому. У той час в ходу були важкі монети. Торговці і заможні люди потребували якогось пристрою, що дозволив би переносити і зберігати металеві гроші. На допомогу прийшли досвідчені кравці, які придумали спеціальні шкіряні мішечки, що фіксуються на поясі і не дозволяють власнику стати жертвою вуличних злодіїв.

З тих пір барсетки зазнали різних змін. Постійним залишалося тільки одне - призначення, а саме: перенесення повсякденно необхідних цінних речей. Якщо раніше це був виключно аксесуар для грошей, то на сьогоднішній день моделі мають ряд додаткових конструктивних особливостей:

  • відсік з надійною протекцією для планшета;

Надійне кріплення планшета

  • кишеня-органайзер (в якій розміщуються мобільний телефон, банківські картки, візитки, флеш-накопичувач, ключі, невеликий блокнот / електронний пропуск і ручка);
  • додаткові петлі і карабіни для фіксації бігунків;

Кріплення для ключівКишеня-органайзер для блокнота

  • інші відсіки із застібкою (наприклад, щоб зберігати портмоне) і без (для інших дрібниць).

Кілька кишень плечової сумки

Що стосується дизайнерського рішення, чоловічі сумки можна розділити на такі групи:

  • класичні барсетки (які носяться в руці і мають форму маленького ділового портфеля);
  • клатчі (фіксуються на зап'ясті за допомогою спеціальної ручки-петлі);

Класична барсетка для чоловіка

  • поясні сумки (завдяки специфічній формі іменовані «бананка»);

Поясна сумка Samsonite

  • з плечовим ременем (їх також називають крос-боді або месенджери).

Сумка крос-боді через плече

За призначенням барсетки бувають наступних типів:

  • для перенесення дрібної персональної техніки (планшет або електронна книга);
  • прогулянковий варіант з мінімумом деталей і кишень;
  • бізнес-формат з можливістю розсортувати речі у додаткових відсіках;
  • для їзди на велосипеді або мотоциклі.

І, нарешті, важливо класифікувати аксесуари в залежності від матеріалу, з якого вони виготовлені:

  • натуральна шкіра (виглядає дорого, за належного відношення не втрачає форму і не зношується довгий час);
  • поліуретан (володіє відмінними вологовідштовхувальними властивостями);
  • синтетичні тканини (виріб з поліаміду або поліестеру має невелику вагу, привабливий зовнішній вигляд і неймовірну зносостійкість);
  • еко-шкіра (легший і дешевший аналог натуральної шкіри, практично не поступається їй характеристиками);
  • моделі з комбінованих матеріалів.

Як правильно та стильно комбінувати і носити барсетку.

У 90-ті роки минулого століття цей аксесуар з'явився у більшості чоловіків. Таксисти і продавці, наприклад, ховали в нього виручку, а бізнесмени носили всередині один з головних атрибутів успішної людини того часу - стільниковий телефон.

З тих пір барсетка міцно закріпилася за любителями компактних сумок. Це пов'язано з безумовними зручністю і універсальністю у використанні. Адже даний аксесуар (особливо в поясному або плечовому форматі) звільняє руки, даруючи свободу пересування, а також підходить чоловікам різного віку і статусів.

Щоб вибрати підходящий варіант, потрібно спочатку визначитися з об'ємом і формою. Аксесуар невеликого розміру підійде людям середнього зросту і худорлявої статури. Великим же чоловікам краще звернути свою увагу на більш габаритні моделі. І не забувайте про ефект оптичної ілюзії. Так, горизонтальні сумки візуально зменшують ріст і обтяжують образ, а вертикальні, навпаки, витягують власника на кілька сантиметрів.

Під діловий костюм і туфлі якнайкраще підійдуть строгі моделі з натуральної шкіри або її аналогів. Також варто звернути увагу на тканинні барсетки класичного крою, виконані в спокійних тонах.

Шкіряна сумка SamsoniteСумка-барсетка зі шкіри

Для повсякденного носіння рекомендуємо вибирати сумки в стилі кежуал, які чудово поєднуються з джинсами, кедами, кросівками, сорочками-поло, футболками, світшотами і спортивними куртками.

Сумка через плече у спортивному стилі

Якщо Ви не уявляєте свого життя без велосипеда, в такому випадку буде складно обійтися без «бананки». Справа в тому, що завдяки обтічній формі виріб добре обдувається зустрічними повітряними потоками, перешкоджаючи мимовільному зсуву барсетки під час руху. Регульовані по довжині ремені забезпечують надійну фіксацію аксесуара на тілі, а його дихаюча задня стінка дарує власникові комфорт. Поясні моделі зазвичай виконуються в стилі кежуал і прекрасно поєднуються як з повсякденним одягом, так і з професійним велокостюмом.

Поясна сумка в стилі кежуал

Зовсім недавно вважалося правильним підбирати сумку під колір ременя і взуття. Ситуація змінилася кілька років тому. Тепер стилісти рекомендують відходити від цих стандартів, не боячись експериментувати з відтінками і текстурою матеріалів. Але все-таки не забувайте, що барсетка повинна доповнювати Ваш образ. Тому віддавайте перевагу тим кольорам і крою, які підходять до конкретного випадку і гардеробу.

Намагайтеся не носити класичні (особливо шкіряні) сумки з костюмом для тренувань, спортивні - з лакованими туфлями і пальто, а яскраві - із суворим піджаком і брюками в темних тонах.

Тепер, знаючи і застосовуючи всі тонкощі гармонійного поєднання барсетки з одягом і взуттям, Ви претендуєте закріпитися в розумінні громадськості, як людина з тонким смаком і відчуттям стилю. Тому, коли знайомі захочуть почути саме Вашу пораду з приводу того, де купити модний якісний аксесуар, не дивуйтеся і не губіться. Просто шепніть їм на вушко магічне кодове слово - Samsonite.

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.