Що взяти в ручну поклажу?

Пакування багажу є одним з найвідповідальніших завдань перед польотом. Варто розібратися, що можна покласти у валізу, а що можна везти в ручній поклажі, що ймовірно знадобиться під час самого рейсу. Але, на жаль, доведеться обмежити обсяг своїх побажань розміром шкільного рюкзака, детально про розмір ручної поклажі у нашій статті «Ручна поклажа. Вимоги авіаліній».

Не менш важливо знати, які предмети не дозволяється брати з собою в літак. У більшості випадків це речі, що можуть загрожувати безпеці пасажирів. Їх можна буде залишити у багажу та здати до вантажного відділу або взагалі залишити вдома. Далі більш детально...

Що можна провозити в ручній поклажі в літаку?

Ми знаємо, як неприємно дізнатися в аеропорту, що щось з речей не дозволяється пронести з собою на борт. Щоб допомогти зменшити стрес під час польоту, ми зібрали інформацію щодо дозволеного вмісту ручної поклажі та заборонених предметів.

Чи можете ви взяти запальничку в літак?

Майже всі типи звичайних прикурювачів дозволені у вашому зареєстрованому багажі або на вас під час польоту. Сюди входять запальнички BIC та інші одноразові запальнички, а також запальнички Zippo. Однак у більшості країн електронні, дугові або плазмові запальнички заборонені для провезення.

Чи дозволяється взяти ноутбук на борт літака?

З цим немає проблем. Це один із предметів, що можна брати в ручну поклажу. Насправді навіть якщо ви не плануєте працювати чи дивитися фільм у літаку, ми все-таки рекомендуємо взяти ноутбук з собою. Перевірка його з рештою багажу може призвести до його пошкодження або загублення.

Пам’ятайте, що вас попросять викласти ноутбук із сумки в пункті перевірки. Ноутбук (та будь-які інші електронні предмети) повинні пройти рентгенівські сканери окремо.

Скільки рідини можна взяти в літак (включаючи гелі та аерозолі)?

Пасажирам дозволяється проносити рідини та гелі, але вони повинні відповідати деяким критеріям. Усі рідини повинні бути в ємності, об’ємом менше 100 мл (3,4 унції), і всі вони разом повинні міститися в мішечку, не більше 1 літра (34 унції).

На щастя, деякі компанії пропонують туалетні приналежності в зручному для подорожі розмірі: гелі для душу, шампуні, зубну пасту тощо.

Якщо ваш улюблений продукт не пропонується в менших ємностях, його завжди можна перелити у відповідну розмірам пляшку. Samsonite пропонує спеціальні набори з ємностями, в які можна вмістити все необхідне. Спреї та гелеві дезодоранти також мають відповідати обмеженням в 100 мл.

Безмитний алкоголь, який ви купуєте в аеропорту, є у списку продуктів, що можна брати в ручну поклажу в літаках. Але не забудьте залишити квитанцію всередині мішка безпеки з червоною стрічкою, наданою при покупці.

Чи можу я взяти косметику в літак?

Авіалінії, зазвичай, дозволяють проносити помаду, бальзами для губ та пудру. Однак якщо ви хочете пронести будь-який макіяж у рідкому вигляді (наприклад, рідку туш для вій або гелі для губ), вам слід переконатися, що вони відповідають обмеженням щодо рідин та гелів. Простіше кажучи, їхні контейнери не повинні перевищувати 100 мл, і ви повинні вмістити все це в поліетиленовий пакет, не більше 1 літра.

Чи можна брати бритву в ручну поклажу? Пінцет чи ножиці?

Пінцети, електробритви та ножиці загалом дозволені в літаках, але краще здати такі речі в багаж. Небезпечні бритви однозначно заборонені для перевезення в ручній поклажі, оскільки вони можуть слугувати потенційною зброєю. Ножиці іноді дозволяють брати в ручну поклажу, але при цьому їх краї повинні бути менше 6 см., або заокруглені, як в дитячих. Попри все, ви маєте бути готові до того, що співробітник аеропорту попросить перекласти такі предмети в багаж або, в разі відсутності такого, взагалі викинути.

Подорож літаком з предметами самооборони

Відповідно до правил перевезення багажу літака, будь-який предмет, який міг би бути використаний як зброя або імітує зброю, заборонений у ручній поклажі.

До цього переліку входять, зокрема, вогнепальна зброя, гвинтівки, кулемети BB, нервові гармати або їх боєприпаси.

Однак ви можете їх мати у своєму зареєстрованому багажі. Якщо ви берете справжню вогнепальну зброю, вам доведеться закріпити та заявити про них під час реєстрації. За правилами потрібно запакувати зброю та боєприпаси в окремі, жорсткі пакети.

Щоб забезпечити безпеку, переконайтесь, що ви уважно переглянули закони про зброю країни, яку відвідуєте. Закони деяких країн є набагато жорсткішими.

Якщо ж хочете взяти з собою будь-який іграшковий пістолет, його дозволено перевозити у багажному відділі, не проходячи жодних додаткових процедур.

Інші предмети самозахисту, такі як перцевий спрей, бита або сльозогінний газ, підпадають під подібні обмеження та містяться у списку заборонених для ручної поклажі предметів.

Спортивне обладнання

Багато спортивних предметів, включаючи бейсбольні бити, бити для крикету, ключки для гольфу, предмети бойових мистецтв та інші, можуть бути настільки ж небезпечними, як і інша зброя, яку ми перерахували вище. Ось чому вони також знаходяться у списку заборонених предметів для ручної поклажі в більшості авіакомпаній.

Якщо ви хочете взяти з собою будь-який спортивний інвентар, будь ласка, перевірте вимоги конкретних авіаліній до такого вантажу. Крім того, ви можете взяти напрокат будь-яке обладнання, яке вам потрібно після прибуття.

На наш досвід, це іноді навіть буде найдешевшим варіантом.

Які продукти можна взяти в літак?

У більшості внутрішніх рейсів, ймовірно, зможете взяти улюблену закуску до літака. Попередньо куплені закуски, а також фрукти та овочі - це продукти, які можна брати в ручну поклажу в літак. Якщо їжа, яку ви хочете принести, знаходиться у рідкій або гелевій формі (йогурт або желе), застосовуються обмеження щодо рідин та гелів, про які ми згадували вище.

На міжнародних рейсах обмеження на їжу, як правило, значно суворіші. Більшість країн не дозволяють проносити будь-які продукти харчування або сільськогосподарську продукцію. У деяких рідкісних випадках дерев'яні предмети також не пустять у ваш багаж. На щастя, ці обмеження не поширюються на дитяче харчування, включаючи дитяче молоко.

Ліки у ручній поклажі

В ідеалі більшість ваших ліків перевозиться у багажу. Однак завжди є ризик, що сумки можуть загубитися, тому життєво необхідні ліки обов'язково беріть з собою.

Через обмеження щодо рідин, про які ми згадували раніше, заборонено брати на борт більше 100 мл рідкого препарату.

Якщо ви носите з собою ліки, радимо вам зателефонувати до авіакомпанії перед польотом. Вони можуть мати спеціальні інструкції щодо доставки та поводження з медичними продуктами.

Ще важливо знати, що пасажирам дозволено брати шприци з собою. У разі перевезення невикористаного, він повинен мати лікарський засіб всередині себе, та зберігатися окремо у твердій ємності.

Під час проходження перевірки.

Для швидкого та безпроблемного завершення огляду, під час пакування, розмістіть такі предмети, що можна брати в ручну поклажу поверх іншого багажу, щоб їх, при необхідності, було легко помістити в лоток.

  1. Рідини в прозорому пакеті розміром 20 х 20 см.
  2.  Планшет, камеру або будь-який подібний пристрій.
  3. Дитяче харчування та рідкі ліки понад 100 мл, остання супроводжується медичною документацією. Можливо, вам доведеться довести справжність рідини.
  4. Покажіть запальничку, після чого можна сховати її в кишеню.
  5. Знімайте куртку та / або пальто для окремого екранування.
  6. Покладіть усі металеві предмети, такі як ключі, монети, годинник, ремені, прикраси та мобільні телефони, в лоток для окремого екранування.
  7. Візьміть свій ноутбук з багажу і покладіть його в лоток для окремого екранування.
  8. Потім можете проходити через рамку після сигналу від співробітника аеропорту.

Підготуватись до перельоту буде легше з товарами від Samsonite. Зручні надійні валізи, ергономічні рюкзаки, якісні та функціональні аксесуари допоможуть зробити поїздку легкою та безпроблемною.

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.