Як обрати спортивну сумку?

Спорт незмінно присутній в нашому житті, будь то тренування в спортзалі, басейні, фітнес, бойові мистецтва, теніс, танці та інше. Всі види активностей, незалежно від їх особливостей, незмінно супроводжує спортивна сумка. Цей аксесуар дозволить взяти з собою всі необхідні речі і стане відмінним доповненням стилю. Ви можете вибрати будь-яку зручну модель, керуючись нескладними принципами.

Види спортивних сумок

Сьогодні серед різноманіття представлених моделей можна виділити основні різновиди.

Велосипедка

Спортивна поясна сумка

Велосипедна сумка (велосипедка) - найменша модель, яка спочатку використовувалася велосипедистами, а пізніше завоювала модні подіуми в якості стильного аксесуара. Вона відрізняється невеликими розмірами, кріпиться на поясі за допомогою спеціального ременя. З плюсів можна назвати:

  • компактність і малу вагу;
  • регульовану довжину пояса, яку можна налаштувати під ваші параметри;
  • відсутність скованості рухів і вільні руки.

Такі моделі часто застосовують на велопрогулках, під час бігу або в подорожах, як дорожню сумку для зберігання документів і цінностей.

Класична спортивна сумка

Класична спортивна сумка

Одна з найпопулярніших моделей для спорту. Ці сумки зі зручними ручками для перенесення в руках або лямками - місткі, зручні і універсальні. Їх можна використовувати як в якості моделей для тренувань і фітнесу, так і як дорожні сумки. Вміщають тренувальну форму, змінне взуття, воду та інші особисті речі.

Такі моделі відрізняються один від одного місткістю (як правило, від 40 до 90 л), матеріалом і кількістю різних функціональних відділень (для взуття, пляшки з водою, документів та ін.).

Спортивна сумка на колесах

Подібні варіанти являють собою щось середнє між класичною спортивною сумкою і дорожньою валізою. Вони великі і місткі, мають коліщатка і зручну ручку. Такі сумки дуже вдалий вибір для професійних спортсменів, яким необхідно їздити у відрядження, на збори і змагання і брати з собою безліч речей: одяг, взуття, інвентар та ін.

Рюкзак у спортивному стилі

Рюкзаки

Сьогодні багато любителів спортивного стилю вважають за краще використовувати комфортні рюкзаки і для повсякденного носіння, і для спорту. Вони відрізняються стильним дизайном, різноманіттям матеріалів і квітів. Головними плюсами є зручна конструкція і можливість застосування в будь-яких ситуаціях. Вони дають рівномірне навантаження на спину і залишають руки вільними. Є також моделі-трансформери, які можна перетворити з рюкзака в спортивну сумку.

Критерії вибору спортивної сумки

При виборі варто звернути увагу на наступні основні параметри.

Вид спортивної активності

Якщо ви виходите на пробіжку або велопрогулянку, оптимальним варіантом буде компактна велосипедка, що не заважає руху. Для фітнесу та занять в залі відмінно підійдуть універсальні спортивні сумки. Професійним спортсменам можна придивитися до моделей на коліщатках. Рюкзаки актуальні для любителів спортивного стилю, так як їх можна використовувати не тільки для тренувань, а й у повсякденному житті.

Місткість

Місткість є одним з основних критеріїв для вибору. Щоб зрозуміти, яка сумка підійде, спробуйте уявити кількість речей, які плануєте носити з собою. Комусь досить взяти телефон і ключі від будинку, комусь - тільки змінну форму для фітнесу, а комусь потрібно брати взуття або інвентар (м'ячі, ракетки, ключки, рукавички, наколінники тощо.).

Сьогодні ви зможете знайти як маленькі поясні моделі для найнеобхіднішого, так і великі сумки місткістю до 90 л, які дозволять взяти з собою все, що треба.

Матеріал

Для подібних виробів, як правило, застосовують легкі та міцні зносостійкі матеріали, вони без проблем піддаються чищенню і невигадливі в догляді. Практичними для використання є синтетичні матеріали. Основними варіантами назвемо:

  • нейлон;
  • поліестер;
  • поліамід;
  • поліуретан;
  • брезент;
  • натуральна шкіра;
  • екошкіра.

Часто такі моделі також мають водо- та брудовідштовхувальні властивості. Це допомагає максимально продовжити термін служби і економить час і кошти.

Дизайн

Зовнішній вигляд - важливий аспект, враховуючи, що спортивна сумка виконує не тільки пряму утилітарну функцію, але і роль модного аксесуара, що доповнює і завершує образ. Вона повинна підходити під спортивний одяг або повсякденний лук. Сьогодні виробники пропонують широкий асортимент моделей на будь-який смак: класичний спортивний дизайн, спорт-шик, моделі-унісекс, чоловічі та жіночі варіанти.

Чоловічі моделі зазвичай мають лаконічний зовнішній вигляд і нейтральні стримані кольори. Жіночі моделі виділяються яскравими квітами, що гармонують з образом в цілому, незвичайними принтами або оригінальними деталями.

Виробник

Вибір бренду залежить виключно від уподобань і матеріальних можливостей. Багато відомих виробників створюють стильні спортивні аксесуари, в тому числі різноманітні сумки. Самсонайт, відомий оригінальний американський бренд з більш ніж сторічною історією, пропонує клієнтам якісні та оригінальні товари, серед яких спортивні та повсякденні сумки, рюкзаки, дорожні валізи, чохли для ноутбуків і багато іншого.

Зорієнтуватися в різноманітті представлених моделей спортивних сумок легко, якщо ви чітко знаєте, яка модель потрібна і що плануєте в ній переносити. Враховуйте такі основні параметри, як вид спортивної активності, місткість, матеріал, дизайн і бренд. Американська фірма Самсонайт представляє моделі спортивних сумок, які протягом довгих років будуть радувати дизайном і якістю.

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.