Як вибрати сумку для ноутбука?

Після покупки ноутбука обов'язково знадобиться хороша сумка, щоб захищати лептоп, куди б ви з ним не відправилися. Вона не тільки допомагає більш зручно переносити техніку, а й оберігає пристрій від бруду, пилу та механічних пошкоджень. Думка, що сумки для ноутбука однакові у всіх виробників, є помилковим. Деякі дешеві варіанти можуть мати гарний вигляд, але не становитимуть жодного захисту для техніки.

Критерії вибору сумки для ноутбука: стиль і практичність

В першу чергу слід визначитися зі стилем і фасоном. Студенти, керівники фірм, мандрівники або офісні працівники також хочуть, щоб сумка була практичною і зручною.

Якщо необхідно щодня перевозити ноутбук в громадському транспорті, зручно обрати сумку з ременем через плече, а ось для мандрівників більш практичною може виявитися модель, що нагадує рюкзак.

Окрім універсальних варіантів, багато виробників створюють варіанти спеціально для чоловіків і жінок. Чоловічі, як правило, виготовлені зі шкіри та нагадують класичні портфелі. Жіночі моделі зазвичай більш елегантні і витончені, виконані в різних кольорових рішеннях.

Як обрати розмір сумки для ноутбука?

Один з найбільш важливих аспектів, який слід враховувати при виборі сумки для лептопа, - її розмір. Особливу увагу слід приділити параметрам внутрішніх відсіків і кишень. Ноутбук має щільно заходити - такий стан створює для техніки належний захист від вібрацій і ударів. Коли зіставляєте розміри ноутбука і сумки, враховуйте внутрішній, а не зовнішній розмір аксесуара. У той же час відсік для лептопа не може бути занадто тісним.

Щоб було легше підібрати параметри сумки, врахуйте, що, як правило, в характеристиках виробники вказують розмір ноутбука, для якого призначений аксесуар.

Місткість і кишені в сумках для ноутбука

Чим більше відсіків і кишень, тим краще. Але серед них має бути хоча б одне спеціальне відділення, стінки якого обшиті захисним матеріалом з протиударними властивостями. Така тканина здатна пом'якшувати удари при раптовому падінні сумки з комп'ютером.

Крім того, важлива наявність кишень різних розмірів для зарядних пристроїв, кабелів, канцелярського приладдя, планшетів, книг, ключів, телефонів і т. п. У деяких моделях також передбачені приховані кишені на блискавці для зберігання документів або кредиток.

Додатковою перевагою стануть зовнішні кишені, наприклад, для пляшки з водою або інших дрібниць, які краще завжди мати під рукою.

Який матеріал вибрати для сумки?

Сумка для ноутбука повинна бути виготовлена ​​з якісних матеріалів, які мають підвищену міцність і зносостійкість. Тканина не тільки створить додатковий захист для техніки в разі удару або падіння, але і запобіжить намоканню комп'ютера при несприятливих погодних умовах.

Так само важливо, щоб, виконуючи захисну функцію, сумка якомога довше зберігала презентабельний вигляд: чи не вигорала на сонці, не линяла під дощем або снігом, не тріскалася на морозі і не втрачала свою охайність в умовах активного повсякденного використання.

Сучасні виробники для пошиття зазвичай застосовують:

  • нейлон;
  • поліестер;
  • натуральний текстиль;
  • шкіру;
  • неопрен.

Нейлон - досить міцний синтетичний матеріал. Речі з нього легкі, зносостійкі, довговічні і не бояться підвищеної вологості. Це оптимальний варіант для тих, хто шукає міцний бюджетний виріб.

Аксесуари з поліестеру також міцні і користуються популярністю. Як правило, з цього матеріалу шиють продукцію бюджетного класу. Такі сумки можна прати, вони швидко висихають.

Вироби з натурального текстилю виглядають елегантно. Для підвищення зносостійкості і вологозахисних властивостей їх поверхня зазвичай покрита восковим або іншим захисним просоченням. Подібні аксесуари обирають люди, які цінують натуральність та оригінальність. Додатковий плюс текстильних комп'ютерних сумок - невелика вага.

Товари з натуральної шкіри важчі, ніж текстильні, але завжди виглядають презентабельно, відрізняються високою міцністю та зносостійкістю. Подібний аксесуар довговічний і створює ідеальний захист для ноутбука.

Неопрен - сучасний синтетичний матеріал, все частіше використовується в пошитті захисних чохлів для лептопів. Він міцний і еластичний, добре переносить перепади температури і створює непоганий захист для техніки.

Нюанси при виборі сумок для ноутбуків

Перед покупкою не забудьте перевірити такі моменти:

  • функціональність блискавок та інших застібок;
  • якість швів;
  • надійність фіксації лямок;
  • міцність матеріалів.

Якщо доведеться часто переносити сумку з ноутбуком в руках, зверніть увагу на її вагу, а також перевірте наявність наплічного ременя. В ідеалі він повинен бути широким і м'яким, щоб не тиснути і не натирати.

Однак не менш важливо, щоб сумка для ноутбука вам подобалася. Лептоп - те, без чого сучасна людина не обходиться жодного дня. А значить, і аксесуар, в якому зберігається техніка, буде перед очима щодня. Тому вибирайте модель, яка підходить найбільше. А ми готові допомогти зробити правильний вибір.

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.