Який рюкзак для ноутбуку обрати?

Сучасний рюкзак - це не просто мішок для одягу або сумка для книг. Він став незмінним супутником всіх активних людей, починаючи від першокласників і закінчуючи людьми, що часто подорожують у справах. Тому що місткість такої ручної поклажі та її комфортне перенесення роблять її популярною і практично незамінною.

Але варто відповідально підходити до питання вибору рюкзака для ноутбука, тому що навіть розмір і матеріал можуть позначитися на вашому комфорті. Раціонально заздалегідь вивчити всі важливі аспекти і враховувати їх при виборі.

Який розмір потрібно вибирати?

Почати свій пошук ідеального рюкзака для ноутбука потрібно саме з розмірів. Тут не можна керуватися принципом «чим більше, тим краще» або аргументувати покупку побитою фразою «на виріст». Ваш гаджет точно не виросте, та й розраховувати на своє зростання теж не варто. Тому що громіздкий обсяг за спиною, наповнений повітрям, буде вам тільки заважати.

Маленькі та мініатюрні моделі

Розміри рюкзаків зазвичай розподіляють за їх об'ємом, літражем. Так, маленький рюкзак має внутрішній обсяг до двадцяти літрів. Переваги таких моделей:

Рюкзак для ноубука диагональю 15,6 дюймов

  • компактні, не займають багато місця;
  • здаються пласкими;
  • їх рідко доводиться знімати в громадському транспорті, тому що вони завдяки своїй формі не спричиняють незручностей;
  • досить місткі: підходять для транспортування ноутбуків, планшетів, ще парочки девайсів до них, гаманця, пляшки з водою.

Тобто маленький рюкзак - не такий вже і мініатюрний. А свою назву він отримав в порівняльній характеристиці з іншими моделями.

Середній рюкзак

Тут обсяг варіюється в межах від 20 до 30 літрів. Вважаються такі моделі більш комфортними та універсальними. Тому що покласти в них можна всі елементи з попереднього варіанту, а ось діставати буде набагато легше. Крім цього, сюди без проблем можна помістити великий фотоапарат і додаткові пристрої до нього, а в спекотний день - скласти кофту або накидку.

У цій категорії рюкзаків зустрічаються спеціальні моделі для фотоапаратів. Внизу для них виділено особлива кишеня, в якій міститься вся фототехніка. А на спинці зроблено щільний відділ для ноутбука або невеликого нетбука. Навіть якщо у вас немає фотоапарата, такі моделі будуть зручними для вас все одно, тому що місце в них грамотно розподіляється.

Рюкзак для ноутбука діагоналлю 17,3 дюйма

Великі моделі

Ця категорія рюкзаків для ноутбуків зазвичай не придатна для щоденного користування. Тому що вони занадто громіздкі і часом неосяжні. Їх літраж - більше 30 л. Така ручна поклажа підходить для поїздок в інше місто, походів чи інших вилазок.

Помістити у великому рюкзаку можна і ноутбук, і фотоапарат, додаткові девайси теж помістяться без проблем. Крім того, вистачить в ньому простору і для особистих речей, змінного одягу і необхідних вам засобів для догляду.

Навіть якщо рюкзак з роками став затиратися і втратив колишню привабливість, без проблем можна знайти застосування для нього: взяти з собою на пікнік, скласти речі для спортзалу.

Головний фактор вибору - ноутбук

Важливо пам'ятати, що розмір рюкзака залежить від розміру вашого лептопа. Тому тут в першу чергу потрібно орієнтуватися на діагональ гаджета, щоб по ній визначити і потрібні вам габарити.

Більшість з них не перевищує п'ятнадцяти дюймів, тому для них підходять багато рюкзаків літражем від 15 до 30 л, тобто частина маленьких і середні. Приблизно відповідність виглядає так:

  • ноутбуки до 13 дюймів поміщаються в маленькі за літражем рюкзаки;
  • для гаджетів в 15 дюймів підходять середні та деякі маленькі;
  • для лептопів в 16 і 17 дюймів підходять моделі середні (близько 30 л) і великі.

Для початку визначтесь з об'ємом, а після переходьте до вибору матеріалу та фурнітури.

Жіночий рюкзак для ноутбука 2WM LADY

Особливості пошиву рюкзаків

Стандартний матеріал для рюкзаків - нейлон, який використовується з різною щільністю і видом плетіння. Від цього залежать міцність і довговічність матеріалів. Відчутний недолік - тканина промокає, тому краще уникати злив та інших опадів.

Позбутися такої проблеми теж можна, тому що в деяких моделях додається водовідштовхувальне просочення. Сьогодні його можна зустріти не так вже й часто, але трапляється. Тенденція до використання таких матеріалів постійно зростає.

Альтернатива нейлону - поліестер. Це штучна тканина, яка відрізняється міцністю та довговічністю.

Краще обирати рюкзаки з водозахисною блискавкою, тоді дощів точно можна не боятися. Особливої ​​уваги потребує і дизайн, так як від візуального оформлення залежить в більшості випадків і ваше сприйняття речі. Так, існує кілька різновидів дизайну:

  • чоловічий — зазвичай виконаний в стриманих відтінках, вітається мінімалізм;
  • жіночий — від такого віє витонченістю та елегантністю, він прикрашений малюнками, принтами або може обмежуватися яскравим кольором;
  • унісекс — такий дизайн має нейтральне оформлення, яке підходить усім.

Від того, до якої категорії відноситься рюкзак, залежать і його дизайн, наявність фурнітури, розподіл на кишені та інші особливості.

Кращі моделі рюкзаків

Перегляньте найпопулярніші рюкзаки на сайті інтернет-магазину Samsonite. Серед жіночих моделей перемагають яскраві моделі: рожевий та червоний кольори найбільш популярні сьогодні. Хоча й елегантні моделі не відстають від них. Дівчата і жінки обирають ніжне забарвлення сумок для ноутбуків, при цьому компактний дизайн робить їх красивими і привабливими.

Серед чоловічих моделей виділяються чорні рюкзаки зі шкіри. Вони виглядають стильно, доглянуто і дорого. Такі моделі виокремлюють свого господаря та підкреслять його статус.

Рекомендації щодо вибору

Крім усього цього, потрібно звертати увагу і на дрібниці, які потім стануть для вас зручним доповненням до рюкзака. Наприклад, якщо ви вибираєте компактну модель, то перевірте наявність зовнішньої кишені для пляшки з водою: всередину вона точно не поміститься.

Зверніть увагу і на зворотню сторону ранця, щоб спині було комфортніше, а навантаження рівномірно розподілялося по всьому хребту.

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.