Який рюкзак обрати для подорожей лоукостерами

Подивися на світ. Він куди дивніше снів. [Рей Бредбері]

Сучасне життя вирує, з кожним роком нарощуючи темпи. У метушні буднів і повсякденних проблем дуже складно не вигоріти емоційно. Щоб цього не сталося, потрібно періодично знаходити час для відпочинку. Мабуть, немає кращого способу перезавантажитися і розширити горизонти свідомості, ніж відправитися в довгоочікувану подорож. Поїздки дарують нові знайомства, незабутні враження, позитивні емоції, виводять із зони комфорту і заряджають неймовірними ідеями.

Але що робити, якщо Ви обмежені в часі або фінансово? З приходом на український ринок популярних лоукост-авіакомпаній і скасуванням віз для відвідування країн Європейського Союзу практично у кожної людини з'явилася можливість провести вихідні у місті своєї мрії.

Чим обумовлена ​​дешевизна квитків бюджетних авіаліній?

В першу чергу, це пов'язано з деяким обмеженням комфорту. Тут немає поділу на класи, тому всі летять в однакових умовах, а значить, відпадає необхідність у додатковому персоналі. Відстань між кріслами менше, спинки часто не відкидаються назад, що дозволяє розмістити на борту більшу кількість пасажирів. За харчування, пріоритетну посадку і багаж понад норму доведеться заплатити окремо.

Які обсяги рюкзака підійдуть для подорожі лоукостом.

Найпопулярнішими бюджетними авіаперевізниками у нашій країні є:

  • Wizz Air (безкоштовна ручна поклажа не повинна перевищувати стандарту 40 * 30 * 20 см);
  • Ryanair (габарити неоплачуваного ручного багажу становлять не більше 40 * 25 * 20 см).

По суті, вільно на борт можна пронести лише невелику сумку або рюкзак об'ємом до 24 літрів. Другий варіант навіть краще, так як він звільняє руки, рівномірно розподіляє навантаження на хребет, полегшує пересування, а також виступає в ролі міської сумки.

Здавалося б, цього обсягу вкрай мало навіть для одноденної подорожі. Але, якщо осягнути хитрості компактної упаковки речей і відмовитися від звички возити зайве, такого розміру більш ніж достатньо для поїздки тривалістю до 5-7 днів.

Функціональні особливості у виборі рюкзака для подорожей.

Розглянемо відмінності між матеріалами, які використовує компанія «Samsonite» для виробництва продукції:

  • натуральна шкіра (має привабливий зовнішній вигляд, довговічна, але при цьому досить важка);
  • еко-шкіра (тришаровий матеріал, що складається з бавовняної основи, шматочків пресованої шкіри і поліуретанового покриття);
  • поліестер (синтетична тканина, за властивостями дуже схожа з бавовною, але більш стійка до зносу і має меншу вагу);

Шкіряні рюкзаки Рюкзаки з екошкіри Рюкзаки з поліестеру

  • поліамід (штучний матеріал, що володіє високою міцністю, щільністю і стійкістю до появи подряпин);
  • поліуретан (візуально нагадує шкіру, має синтетичну підкладку, частіше з поліестеру, наділений дивовижною вологостійкістю і зносостійкістю).

Рюкзаки з поліаміду 
Рюкзаки з поліуретану

Усі перераховані вище матеріали також проходять ряд жорстких тестів, що дозволяє говорити про їх виняткову якість.

На що слід звернути увагу під час пошуку відповідного туристичного аксесуара:

  • розмір (як було сказано вище, кожна авіакомпанія має власні стандарти провезення безкоштовного ручного багажу. Детальну інформацію можна знайти на сайті перевізника або безпосередньо на самому квитку. Купуючи рюкзак у нашій мережі, обов'язково повідомте консультанту назву лоукосту, щоб кваліфікований фахівець запропонував відповідні необхідним розмірам варіанти );
  • внутрішня організація та корисний об'єм виробу.

Якщо Вам потрібен рюкзак для ділової поїздки, слід зупинити вибір на бізнес-колекціях «Samsonite». Подібний аксесуар ідеально поєднується з класичним одягом і взуттям, має безліч корисних кишень, незамінних у відрядженні:

  • для ноутбука та планшета (в розмір 40 * 30/25 * 20 см поміщається лептоп з діагоналлю до 14 дюймів);

Рюкзаки для ноутбука 14 дюймів

  • відсік для документів (у форматі А4 або А5);

Відділ для документів

  • органайзер, в який можна покласти мобільний телефон, банківські картки, ключі, блокнот, кулькові ручки;

Органайзер

  • інші кишені для дрібниць (зарядного пристрою, вологих серветок і т.д.).

Кишені для дрібниць

Якщо ж майбутня подорож має туристичний характер, відмінним варіантом будуть рюкзаки з колекцій в стилі кежуал.

Рюкзаки у стилі кежуал

Вони дешевші і легші за бізнес-моделі, позбавлені каркаса, мають менше відділів. Як наслідок - більше внутрішнього простору для одягу і взуття. Але при цьому у більшості моделей присутній відсік для персональної техніки. Такий аксесуар відмінно поєднується з джинсами, футболками, шортами, повсякденними сукнями і кедами.

Важливим фактором є комфортна посадка заповненого рюкзака, яка забезпечується спеціальними вставками-подушечками на спинці виробу, що відповідають за циркуляцію повітря і грамотний розподіл ваги уздовж хребта.

Спеціальні вставки на спинці рюкзака

Також слід звернути увагу на ширину і форму лямок, відстань між ними і наявність амортизуючих вставок з внутрішньої сторони, що пом'якшують тиск на плечі і запобігають тертю об шкіру.

Лямки рюкзака

Додатковим бонусом буде розташований на шлейках спеціальний грудний фіксатор, що складається з регульованої по довжині еластичної стрічки та механічного кріплення.

Спеціальні вставки на спинці рюкзака

Незайвою виявиться зовнішня кишеня для невеликої пляшки з водою.

Зовнішня кишеня для пляшки

Аеропорти, вокзали і, звичайно, популярні пам'ятки - це місця скупчення великої кількості людей. У поїздці важливо подбати про безпеку цінних речей і документів. Тому бажано, щоб на спинці рюкзака розташовувався прихована кишеня, що застібається, туди можна покласти паспорт, мобільний телефон, платіжні картки і готівку.

Прихована кишеня для документів

Зверніть увагу, чи є можливість навісити замок на зовнішні відсіки (наявність парних бігунків або спеціальних петель).

Бігунки для захисних замків

Виконавши ці нехитрі маніпуляції, Ви захистите себе від кишенькових злодіїв, спраглих до наживи на розсіяних туристах.

Тепер Ви чітко розумієте, що необхідно і від чого можна відмовитися у виборі відповідної моделі рюкзака для ручної поклажі. Тому, якщо Вас манять романтичні прогулянки на гондолі по каналах Венеції або дух авантюризму штовхає на розгадку таємниць Ватикану, а можливо, у Вашій колекції фотографій не вистачає Селфі на фоні Ейфелевої вежі або душа кличе відвідати мальовничі альпійські села, дійте. Не відкладайте бажану пригоду у довгий ящик, а прямо зараз зробіть собі подарунок і купуйте квиток на найближчий рейс.

І не забувайте, що відкривати нові міста, країни і континенти завжди веселіше у компанії зі стильним, комфортним і надійним рюкзаком від Samsonite.

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.