З якого матеріалу краще купити рюкзак

Сучасна мода як ніколи лояльна до нас. Зараз саме час носити зручні речі, поєднувати різні текстури, матеріали і стилі. Все більша кількість людей при виборі обновок віддають перевагу практичним моделям.

Туфлі замінюються кедами, класичний одяг комбінується з предметами гардероба в дусі casual, а на зміну діловим портфелям приходять рюкзаки. Якщо Ви все ще наважуєтеся на зміни іміджу, почніть з найпростішого: відвідайте фірмовий магазин «Samsonite» і обзаведіться якісним модним аксесуаром.

Щоб не розгубитися в різноманітті матеріалів, давайте розберемося, які їх різновиди існують і звідки бере витоки текстильна промисловість.

Історія тканин.

Синтетичні матеріали щільно увійшли в наше життя. Але так було не завжди. Перші тканини виробляли з натуральної сировини. Згадки про них датуються п'ятим-восьмим тисячоліттям до нашої ери. Стародавні єгиптяни використовували лляні волокна для створення похоронних саванів і найтоншого висону, з якого шився одяг вельмож.

Приблизно в четвертому тисячолітті до нашої ери в Вавилоні починають виробляти вовняні полотна. Сировиною для них служили скручені вручну нитки з волосяного покрову овець. Для додання потрібного відтінку використовувалися барвники рослинного і тваринного походження. Так, наприклад, пурпурний пігмент створювався за допомогою переробки тілець певного виду молюсків. Тому червоний одяг був своєрідним символом достатку того часу.

У третьому тисячолітті до нашої ери в Індії налагоджується виробництво бавовни. Завдяки Олександру Македонському, який зі свого походу привіз цей матеріал, жителі Європи знайомляться з новою легкою тканиною. І незабаром стародавні римляни вже займаються виготовленням власних найтонших муслінових полотен.

Батьківщиною шовку є Китай. До початку другого тисячоліття до Різдва Христового світ дізнається про незвичайну блискучу тканину. Заможні люди масово переходять на шовковий одяг і предмети інтер'єру. Це й не дивно, адже новий матеріал завдяки трикутному перетину нитки володів хорошими світловідбиваючими здібностями, а також характерно шарудів під час руху. З цього моменту Китай стає великим текстильним експортером, ретельно оберігаючи технологію виробництва шовкового полотна.

Проривом у виготовленні тканин стає винахід механічних прядок і верстатів, які істотно скоротили і полегшили процес створення готового полотна. До кінця вісімнадцятого століття з'являється перше синтетичне волокно, отримане шляхом кислотно-лужної обробки деревної целюлози. З тих пір текстильна і хімічна промисловості йдуть рука об руку, а штучні тканини повсюдно використовуються в багатьох сферах сучасного життя.

Чому важливо заздалегідь визначитися з тканиною.

Від того, з якого матеріалу зшитий рюкзак, залежить не тільки його зовнішній вигляд. Йдеться в першу чергу про характеристики, якими володіє те чи інше полотно. Адже Ваша подальша задоволеність виробом безпосередньо залежить від правильно поставленого завдання і досконалого вибору. Для цього давайте розглянемо найпопулярніші матеріали для рюкзаків та їх основні властивості.

Плюси і мінуси різних видів тканин.

Основною сировиною для виробництва продукції більшістю світових брендів є:

  • поліамід (він же нейлон) - легка, міцна, стійка до зносу, вигоряння і перепаду температур синтетична тканина. Має привабливий зовнішній вигляд завдяки світловідбиваючим властивостям і різноманітності забарвлень. Після прання висихає в короткі терміни. Рюкзак з нейлону – відмінний спосіб використання матеріалу у повсякденному житті, забезпечуючи зручність та міцність при носінні ваших речей. До недоліків можна віднести здатність накопичувати статичну електрику і схильність заломів при високих температурах;

Рюкзак з поліаміду

  • поліестер - штучна тканина, схожа за властивостями з нейлоном. Це легкий і зносостійкий матеріал з хорошими вологовідштовхувальними властивостями, ідеальний для створення різних продуктів, включаючи рюкзаки з поліестеру. Але в порівнянні з поліамідом має меншу щільність і еластичність, складно забарвлюється;

Рюкзак з поліестеру

  • шкіра - натуральний матеріал, що має презентабельний зовнішній вигляд і відмінні характеристики. Абсолютно не боїться температурних перепадів. Викликає приємні тактильні відчуття. За належного використання виріб зі шкіри служить довгі роки, не втрачаючи привабливості. Але при всьому цьому є досить важким матеріалом і вимагає особливого догляду. Також не будемо забувати про високу вартість якісних шкіряних виробів;

Рюкзак зі шкіри Самсонайт

  • екошкіра - сучасний аналог натуральної шкіри, що представляє собою «листковий пиріг» з бавовняної основи, шматочків пресованої шкіри і завершального поліуретанового покриття. Має більш низьку вартість і меншу вагу в порівнянні з попереднім матеріалом, практично не поступаючись йому за характеристиками. З недоліків можна виділити менші терміни служби на тлі шкіряних виробів і складність реставрації в разі порізів або подряпин;

Рюкзак з екошкіри Самсонайт

  • поліуретан - основою для даного матеріалу найчастіше виступає поліестер, а в якості просочення використовується особливий вид гуми. В результаті отримане полотно володіє винятковими вологовідштовхувальними властивостями, стає стійким до зносу і перепаду температур. Якомога краще підходить для вологої погоди або активного відпочинку, пов'язаного, наприклад, зі сплавами по гірських річках. Незначним мінусом є більш відчутна вага в порівнянні з іншими синтетичними тканинами;

Рюкзак з поліуретана Самсонайт

  • авізент (авіаційний брезент) - складається з переплетених особливим чином капронових ниток. Володіє високою міцністю, невеликою вагою, хорошою щільністю, відмінно вентилюється повітрям, стійкий до забруднень, але при цьому пропускає воду;
  • кордура - являє собою нейлонове полотно, в якому деякі нитки закручені сильніше інших, а саме плетіння має запатентовану технологію. Володіє еластичністю, водостійкістю, високою міцністю, довговічністю, стійкістю до займання. Але при всіх плюсах «дубіє» на морозі, втрачаючи еластичність і стаючи джерелом шуму, може руйнуватися при тривалому впливі прямих сонячних променів;
  • оксфорд - синтетичний матеріал з високими брудо- і водовідштовхувальними властивостями. Має своєрідний малюнок плетіння, схожий з тим, що використовується для створення очеретяних кошиків. Найчастіше виконується з ниток поліестеру або нейлону і просочений вологовідштовхувальними речовинами. До мінусів можна віднести легку займистість і поява характерного звуку при низьких температурах.

Про тканини для підкладки.

Головними функціями підкладкового матеріалу є маскування швів і забезпечення комфортної внутрішньої організації аксесуарів. Тому слід віддавати перевагу синтетичним поверхнях з високою щільністю, які істотно продовжують терміни служби виробів, легко очищаються і швидко висихають.

З цією метою відмінно справляється поліестер, який компанія «Samsonite» використовує в більшості своєї продукції. Ця тканина практично не мнеться, не «кошлатиться», не «сідає» і зберігає свої характеристики довгі роки.

Як зробити правильний вибір.

Тепер, коли Ви знаєте основні властивості матеріалів, можна з легкістю вибрати відповідний за характеристиками і зовнішньому вигляду виріб. Потрібно всього лише відповісти собі на пару важливих питань:

  • з яким одягом плануєте носити рюкзак - хоч зараз ми успішно вийшли за рамки стилів, все ж не варто забувати про принцип гармонійності. Строкаті спортивні моделі краще не надягати в комбінації зі строгим костюмом. Залиште їх для прогулянок з друзями, пікніків, поїздок на велосипеді або туристичних подорожей. У той же час класичний шкіряний рюкзак з дивовижною внутрішньою організацією буде не зовсім доречним, наприклад, на пляжному килимку в компанії з яскравими сланцями і панамкою;
  • для яких цілей плануєте використовувати - від цього параметра залежать розмір, обсяг і кількість корисних відсіків рюкзака, і, як підсумок, його остаточна вартість. Чим менше «наворотів», тим нижче цінник і навпаки;
  • для якого сезону купується обновка - наприклад, літніми вважаються моделі світлих відтінків, а взимку більшості людей хочеться вибрати щось більш спокійне і практичне. Якщо Ви проживаєте у вологому кліматі, зверніть увагу на колекції з поліуретановим водостійким просоченням, яке забезпечує сухість виробу.

На завершення хочеться написати, що яким би не був рюкзак: чоловічим, жіночим або дитячим, спортивним або діловим, міським або туристичним, якщо його випустила компанія «Samsonite», можна не сумніватися в його винятковій якості. Адже наш бренд використовує тільки надійний та протестований матеріал для рюкзаків і дає інтернаціональну гарантію на свою продукцію.

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.