Догляд та ремонт пластикової валізи

Подорожі ... Скільки барвистих емоцій, яскравих вражень і незамінного життєвого досвіду таїть це маленьке слово. За ним ховаються незабутні пригоди, зустрічі з неймовірними людьми і нескінченне подолання себе. З поїздки людина повертається іншою. Щось неодмінно змінюється в її світогляді. Деякі метаморфози відбуваються навіть з валізою Samsonite, що вірно слідувала за своїм господарем.

Не секрет, що пластик - це найбільш практичний, довговічний і сучасний матеріал у світі багажу. За ним легко доглядати, він тримає форму, захищаючи речі та взуття від заломів, а також максимально стійкий до промокання.

Якими засобами можна мити пластикову валізу.

Забруднення і подряпини на твердому багажі - найпоширеніші наслідки будь-якої подорожі. Вони псують зовнішній вигляд, тому важливо проводити ретельну чистку виробу після кожної поїздки.

Пластикова валіза Samsonite

В процесі очищення є свій алгоритм, як і в будь-якій іншій справі:

  • для початку повністю звільняємо предмет багажу від вмісту, не забуваючи про кишені;
  • уважно оглядаємо виріб для визначення характеру забруднень;
  • за допомогою м'якої щітки для одягу позбавляємося від сухого бруду і пилу;
  • після цього приступаємо безпосередньо до миття поверхні;
  • чистий виріб витираємо насухо і залишаємо в розкритому вигляді на деякий час, щоб випарувались залишки вологи.

Миття валізи краще проводити у ванній кімнаті або на вулиці. Робимо мильний розчин з неагресивного миючого засобу і води. Для цієї мети бажано використовувати гелі, які добре піняться, володіють жиророзчинними властивостями та не містять абразивних частинок, щоб не подряпати поверхню.

За допомогою губки, змоченою в приготованому розчині, ретельно обробляємо плями, густо наносячи склад на проблемні ділянки. Ми залишаємо в такому вигляді на кілька хвилин. Далі проходимся по всьому дорожньому аксесуару, видаляючи менш помітні забруднення. Ретельно змиваємо мильну піну великою кількістю прохолодної води.

Іноді після польотів на поверхні валізи видно чорні смуги від транспортувальної стрічки. Вони не витираються ні вологими серветками, ні мильним розчином. Зате їх з легкістю можна видалити за допомогою м'якої тканини і декількох крапель рідини для миття скла.

Як відремонтувати валізу із пластику

Коли ваша улюблена пластикова валіза починає втрачати свій первісний вигляд через потертості, подряпини або навіть дефекти корпусу, не поспішайте засмучуватися. Можливість провести ремонт корпусу пластикової валізи легко доступна, і ви можете повернути своїй валізі друге життя самостійно.

Перший крок у відновленні вашої валізи – це підготовка поверхні. Очистіть корпус від пилу, бруду та дрібних частинок, використовуючи м'яку вологу ганчірку. Після цього дайте поверхні висохнути.

Тепер приступимо до того, як полагодити пластикову валізу. Для ремонту валізи із пластику, можна скористатися спеціальними клеями, призначеними для ремонту пластмаси. Нанесіть клей на пошкоджене місце тонким шаром, акуратно притисніть, щоб уникнути утворення бульбашок повітря, і дайте час клею висохнути. Після цього зайвий клей можна обережно видалити.

Якщо у вас є шматочок пластику, відколотий при пошкодженні, спробуйте приклеїти його назад на своє місце. Для цього також використовуйте спеціальний клей та дайте йому повний час для затвердіння.

Не забувайте про те, що професійні послуги з ремонту пластикових валіз також можуть бути дуже ефективними. Якщо у вас немає впевненості у своїх навичках або пошкодження занадто серйозні, зверніться за допомогою до фахівців.

Знаючи, як відремонтувати пластикову валізу, ви зможете зберегти свій улюблений аксесуар у відмінному стані довгі роки.

Як позбутися дрібних подряпин на валізі.

Коли пластик вимитий і висушений, оглядаємо його на предмет пошкоджень. Дуже часто під час механічних навантажень / розвантажень багажу на поверхні валізи утворюються подряпини у вигляді борозенок або потертостей. З ними виріб виглядає «втомленим». Щоб повернути твердому багажу привабливий зовнішній вигляд, скористайтеся наступними хитрощами:

  • дрібні подряпини на однотонному глянсовому пластиці спробуйте прибрати за допомогою машинного масла і м'якої тканини;
  • придбайте в господарському магазині спеціальну пасту для полірування пластикових поверхонь, яка також відмінно справляється з поставленим завданням;
  • якщо подряпина відрізняється за кольором, спробуйте зафарбувати її маркером відповідного відтінку (на спиртовій основі, щоб тонування не змило під дощем);
  • наступний лайфхак підійде власнику будівельного фена. Спробуйте ненадовго направити потік гарячого повітря з температурою до 300 градусів за Цельсієм на потертості і борозенки (робіть це обов'язково на вулиці або в добре провітрюваному приміщенні), а після залиште охолонути;
  • з глибокими подряпинами допоможе впоратися розплавлений і розчинений в невеликій кількості бензину-розчинника шматочок схожого за складом пластика. Отриману масу втирайте в ділянку, що потребує відновлення, зашліфуйте і при необхідності затонуйте;
  • якщо немає часу, можливості або бажання боротися з косметичними вадами, придбайте барвисті наклейки в будь-якому відділі, що спеціалізується на товарах для декору і творчості, і нанесіть їх на потерті місця, що потребують маскування. Так Ви не тільки оновити зовнішній вигляд вірного дорожнього супутника, а й додасте йому впізнаваності.

Які підручні засоби допоможуть позбутися тріщини на валізі.

Іноді трапляється так, що навіть найбільш ударостійкий і витривалий матеріал, потрапляючи в непередбачені ситуації з вини недобросовісних працівників аеропорту, може отримати серйозні пошкодження, що порушують цілісність поверхні. Перш за все, мова йде про тріщини різного розміру і глибини. Тому, якщо цього разу саме Ваш багаж постраждав від варварського поводження з ним вантажників, не варто впадати у відчай.

Існують методи, здатні відновити тріснутий пластик, завдяки яким валізою можна буде користуватися ще тривалий час:

  • знежирте ремонтоване місце, змішайте епоксидну смолу згідно з інструкцією на упаковці. Виріжте з щільної тканини латочку, що підходить за розміром. Накладіть її з внутрішньої сторони (під підкладку валізи) на попередньо змащену готовою смолою тріщину і щільно притисніть. Зверху покрийте ще одним шаром смоли і залиште на ніч для повного застигання. Не забувайте, що ремонт тріщини пластикової валізи потрібно робити на свіжому повітрі. Отримана латочка має гарну еластичність;
  • спробуйте запаяти тріщину за допомогою розплавленого пластику. Для цього візьміть, наприклад, стару зубну щітку. Піднесіть її кінець до джерела відкритого вогню (підійде полум'я свічки або запальнички) і швидко нанесіть розплавлений пластик уздовж тріщини;
  • екстрений ремонт можна зробити за допомогою сірого армованого скотча, який продається в будівельних магазинах;
  • розпеченим шилом виконайте наскрізні отвори уздовж всієї тріщини і протягніть в них товсту нейлонову нитку. До сформованого шву пришийте тканинну латку. Всю конструкцію залийте супер-клеєм і дайте застигнути;
  • придбайте в будівельному магазині так званий «рідкий метал». Нанесіть його на місце, що реставрується і прогрійте феном для застигання. Даний спосіб дозволяє відновити пластик в найкоротші терміни;
  • якщо тріщина невелика, спробуйте її густо змастити супер-клеєм і відразу ж зверху посипте харчовою содою для поліпшення зчіпки.

Не забувайте, що попередити механічні пошкодження завжди легше, ніж ліквідувати їх наслідки. Тому для захисту поверхні валізи від бруду і подряпин, а також для створення ефекту легкої амортизації намагайтеся користуватися спеціальними багаторазовими тканинними чохлами.

Захисний чохол для валізи Захисний чохол для валізиЗахисний чохол для валізи

З поставленим завданням добре справляється і стрейч-плівка. Але обертаючи нею багаж, Ви кожен раз несете витрати на оплату цієї послуги в аеропорту і не дбаєте про чистоту навколишнього середовища.

І пам'ятайте про хитрість: на строкатих, рельєфних і світлих пелюстках подряпини завжди менш помітні. Підходьте до вибору свідомо. А це значить, що в подорож потрібно вирушати тільки з валізами від Samsonite.

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.