Зламалася ручка у валізи: що робити?

Невід'ємною частиною валізи є ручка. Телескопічна (складна) модель робить сучасні дорожні сумки ще більш зручними і функціональними. Однак часто в найбільш невдалий момент дані елементи мають властивість ламатися або заклинювати. Щоб не розгубитися в такій ситуації і зуміти надати першу невідкладну допомогу валізі, рекомендуємо вивчити наші поради, як відремонтувати ручку у валізи.

Висувна ручка: історія появи

Телескопічна жовта ручка

Хочемо поділитися історією виникнення телескопічної ручки. Конструкції з'явилися незадовго після удосконалення валіз коліщатками. Ідея полегшити собі життя належить американському пілотові Роберту Плату. Одного разу, готуючись до чергового польоту, він сконструював з підручних матеріалів ручку, яка могла висуватися.

Містеру Плату дуже сподобалася можливість більше не носити дорожню сумку на руках, і він продовжив користуватися винайденою конструкцією на постійній основі. Незабаром після цього всі колеги американського пілота захотіли собі подібний аксесуар, а з кожним роком бажаючих ставало все більше і серед пасажирів. Патент на винахід був зареєстрований в 1991 році - через 30 років після польоту першої людини в космос.

Необхідні дії при поломці

Телескопічна ручка на червоному валізі

Якщо зламалася чи відірвалася ручка у валізи, рекомендуємо спокійно зважити ситуацію і прийняти рішення відремонтувати в майстерні або домашніх умовах. Ми зараз не говоримо про форс-мажори, де необхідний екстрений ремонт: тут вже вибір невеликий і доведеться користуватися підручними засобами.

При ремонті в майстерні зовнішній вигляд валізи в більшості випадків зіпсований не буде. Майстер самостійно прийме рішення, необхідно полагодити або поміняти елемент на новий. Однак цінник на лагодження в майстернях іноді досягає ціни недорогої нової валізи.

Ремонт телескопічної ручки валізи в домашніх умовах заощадить кошти і додасть гордості за виконану власними руками роботу, однак доведеться набратися сил і терпіння, якщо хочете зробити роботу якісно і надовго. Наші рекомендації зможуть полегшити самостійний ремонт.

Як полагодити ручку валізи самостійно? У разі поломки телескопічної ручки слід вдатися до таких дій:

  • якщо переламалася, необхідно провести заміну шини на штифт в місці розлому;
  • якщо просто бовтається, потрібно закріпити або замінити болти або гайки за допомогою викрутки.

Коли мова йде про поломку звичайної ручки, закріпіть її знову на валізу за допомогою болтів.

Як екстрено відремонтувати ручку валізи?

Багато хто стикався з неприємністю, коли ручка на валізі (а іноді і відразу кілька) ламається в найбільш незручний момент. Часу, щоб в такому випадку зробити ремонт, залишається небагато. Для таких ситуацій рекомендуємо завжди брати з собою в подорожі скотч або ізоляційну стрічку.

Порядок дій при екстреному ремонті наступний:

  1. Шукаємо предмет, який виступить заміною шини (кулькова ручка, лінійка, олівець, тобто будь-яка міцна трубочка з підручних матеріалів).
  2. Докладаємо саморобну шину до місця розлому так, щоб кінці з двох сторін стикалися з цілою частиною.
  3. Кріпимо даний предмет на місце розлому за допомогою скотча або ізоляційної стрічки.

У разі відсутності необхідних при такому ремонті матеріалів (скотча або ізоляційної стрічки) не поспішайте впадати у відчай. Включивши фантазію, можна підібрати гарну альтернативу. Це можуть бути, наприклад, шарф, пакет і тканинна сумка.

Дії, якщо заклинила ручка валізи

Ще більш частою, ніж поломка, ситуацією, яка трапляється з висувними елементами, є їх відмова висуватися або збиратися назад у валізу (або дана деталь просто не фіксується). Для таких випадків є свій алгоритм дій.

Якщо не висувається ручка валізи за допомогою автоматичного механізму, тобто її заклинило всередині валізи, швидше за все, у неї несправні пружини. Необхідно промацати каркас валізи і виявити пружини на ручці, після чого одночасно натиснути на них.

Ситуація, коли деталь не бажає ховатися назад у валізу, тобто її заклинило зовні, складніше. Єдиним способом без професійної лагодження тут буде розкрутити болти, що тримають ручку, і зняти її безпосередньо перед здачею валізи в багаж.

Як уникнути поломки ручок від валізи?

Звичайно, легше відразу убезпечити валізу від поломки, ніж після возитися з ремонтом. Зробити це допоможуть декілька нескладних правил. Не варто забивати аксесуар речами на максимум, адже у ручок є своя межа допустимих навантажень. Телескопічна ручка призначена для того, щоб використовувати її, коли валіза котиться. Для того щоб його піднімати, виробники облаштовують аксесуар звичайною ручкою.

Щоб убезпечити свій комфорт під час подорожі, при виборі віддавайте перевагу продукції, яка обладнана відразу трьома ручками: висувною і двома звичайними зверху і збоку. Так ви гарантовано залишитеся хоч з однією з них. Щоб вибрати якісний товар, який прослужить довго, рекомендуємо скористатися нашим сайтом.

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.