Як перевозити костюми і сорочки в валізі

Мабуть, всі чули про те, що у першого враження ніколи не буде другого шансу. При знайомстві ми підсвідомо оцінюємо зовнішній вигляд один одного. І від цього часто залежить, в якому руслі піде подальша комунікація. Тому, виглядати охайно - завдання кожної людини. Особливо неухильно даному правилу потрібно слідувати, якщо майбутні зустрічі впливають на кар'єрне зростання, висновок ділових угод і розвиток бізнесу.

Люди, які проводять багато часу у відрядженнях, як ніхто знають, чого варто довезти офіційний одяг, не зіпсувавши його свіжого вигляду. І, напевно, у багатьох вже є власні секрети, які активно використовуються при складанні валізи, такі, як упакувати сорочку в валізу і зберегти її в ідеальному стані.

Можливо, досвідчені мандрівники Вам навіть рекомендували придбати спеціальну сумку для транспортування костюма - портплед. Що це таке і в чому полягають основні переваги даного виду багажу, можете прочитати тут:

Але що робити в ситуації, коли немає часу або можливості відвідати фірмовий магазин «Samsonite»? Ми не можемо залишити Вас в біді, тому підготували порцію спеціальних Лайфхак по грамотної упаковці ділового одягу. Озброюйтеся багажним аксесуаром відповідного розміру - і давайте приступимо до того, як складати костюм у валізу!!

Як упакувати діловий одяг для перевезення в валізі.

Тому, хто хоч раз мав задоволення самостійно прасувати піджак, не потрібно пояснювати, наскільки важливо вміти акуратно складати цей предмет одягу. Є декілька хитрощів, як упакувати піджак у валізу, які допоможуть довезти його у первозданному вигляді:

  • метод «пліч-о-пліч» - виверніть половину піджака підкладкою вгору, а рукавом всередину. Заведіть другу частину в першу таким чином, щоб обидва плеча поєдналися, а одвороти виявилися зовні. Ретельно розправте рукави, комір, манжети і шліци, щоб на них не утворювалися складки. Складіть отриману конструкцію навпіл. У місці загину можете покласти згорнуту валиком тонку футболку або білизну, щоб уникнути прямих заломів;
  • «Рукав в рукав» - повторіть маніпуляцію з попереднього методу, тільки тепер рукав першої частини потрібно теж вивернути навиворіт і завести всередину нього другий. Зігніть їх уздовж шва пройми і прикладіть до полички піджака. А далі дійте за схемою, викладеної вище;
  • «На собі» - найпростіший спосіб. Надягаєте піджак безпосередньо в поїздку. А в салоні літака попросіть бортпровідника розвісити цей предмет одягу на вішалці в спеціальній шафці.

Сорочки випрасуйте та упакуйте «квадратом»:

  • візьміть складений рушник і розмістіть на ньому сорочку таким чином, щоб комір і гудзики виявилися зверху. Під комір можете укласти шкарпетки, щоб він не втратив форму;
  • заведіть рукава і вільні кінці сорочки за рушник. Акуратно підігніть виступаючі частини по периметру імпровізованого ущільнювача, уникаючи прямих заломів і розправляючи складки;
  • перед тим, як скласти сорочку у валізу, помістіть отриману конструкцію в спеціальний поліетиленовий мішок на застібці, залишивши трохи повітря всередині, щоб запобігти здавлювання іншими речами, що знаходяться всередині валізи.

Штани теж перевозяться особливим методом:

  • складіть штанини по стрілках так, щоб складки виявилися по краям;
  • дно валізи (там, де механічна ручка) вирівняйте за допомогою декількох шарів іншого одягу;
  • покладіть штани на дно багажного аксесуара таким чином, щоб колінна частина перебувала всередині, а верх і низ цього предмета одягу залишилися зовні;
  • акуратно розмістіть зверху складені сорочки і піджак, а потім накрийте все вільними краями брюк.

Туфлі упакуйте в спеціальні мішки. Розташуйте їх уздовж стінок валізи. Внутрішній простір взуття заповніть дрібними речами. По-перше, так економиться корисний об'єм дорожнього аксесуара, а по-друге, дана хитрість дозволяє захистити туфлі від вм'ятин.

Шкіряний ремінь займе мінімум місця, якщо його не скручувати, а розкласти по периметру багажу. Краватки перевозьте в спеціальних чохлах. Або закрутіть їх в акуратні «рулетики» і покладіть в п'яткову частину взуття.

Ось чому компанія «Samsonite» облаштовує дорожні аксесуари спеціальними замками. Вони захищають виріб від випадкового розкриття під час транспортування і зменшують ймовірність зіткнутися з крадіжками в аеропорту.

Намагайтеся розміщувати піджаки і сорочки поверх інших речей. Щоб уникнути ефекту «преса», згадайте про наші рекомендації завжди залишати всередині поліетиленового мішка трохи повітря.

При заселенні в номер готелю насамперед витягніть діловий одяг з валізи і розвісьте на вішалки. Якщо невеликі складки все ж утворилися, не впадайте у відчай. Просто перемістіть костюм в ванну кімнату. Навіщо? Поки Ви приймаєте душ, пар розгладить всі нерівності на тканині.

Також можна заздалегідь обзавестися пульверизатором з м'якою поліетиленовою колбою (пам'ятаємо про економію простору всередині валізи). По прильоту просто наповніть ємність чистою водою і розпорошіть її на проблемні ділянки з відстані близько метра. Після висихання від складок на тканині не залишиться і сліду.

Тепер Ви знаєте, як правильно упаковувати «уніформу» ділової людини в звичайну валізу. Але прислухайтеся до нашої поради: якщо відрядження стали невід'ємною частиною Вашого життя, обзаведіться спеціальним чохлом для одягу від «Samsonite».

Чохол для одягуПортплед для костюмів Чохол для речей

Адже портплед створений для того, щоб транспортувати гардероб бізнесмена в цілості й схоронності. Повірте, кращого лайфхаку для того, як перевозити костюм у валізі просто не знайти!

Кешбек зараховується у вигляді бонусів на рахунок учасника програми лояльності:

  1. Активний через 14 днів після начислення.
  2. Баланс можна перевірити в особистому кабінеті у розділі «Загальна інформація»
  3. Накопиченими бонусами можливо оплатити до 50% вартості наступної покупки.